Alt du skal vide om at klippe hæk

Du kender helt sikkert til det, hvor din hæk har fået lov til at vokse uoverskueligt hurtigt hen over sommeren, fordi du ikke har haft tid eller mulighed for at klippe den ned. Det kan du undgå ved blot at klippe din hæk én gang om året. Det kræver bare, at du ved, hvornår og hvordan du skal klippe hækken.

Hvornår og hvordan du skal klippe din hæk afhænger af, hvilken type hæk du har med at gøre. De hække hvor bladene falder af om vinteren som fx ligusterhækken og andre løvfældende hække, bør du klippe i både juni og august måned, for at få et helt perfekt resultat. Hvis du kun har tid og lyst til at klippe dem en enkelt gang, bør du gøre det i juli måned. Dette gælder også for bøgehækken.

Har du stedsegrønne hække som fx cypres, gran eller buksbom stående i haven? Disse hække har blade hele året rundt. Du vil gøre klogt i at klippe disse hækketyper i april, august eller september.

Det skal du være opmærksom på

  • Det er vigtigt, at du sikrer dig, at der ikke er fuglereder i hækken inden du klipper den

  • Det er bedst at klippe hæk, når der er lidt vind og overskyet

  • Klip hækken så den er bredest forneden og smallere mod toppen

  • Spænd gerne en snor ud, som du kan bruge til at klippe lige efter

  • Klip nedefra og op

  • Sørg for at følge reglerne, så du ikke kommer i konflikt med naboen eller andre på din vej

Vælg den rigtige hækkeklipper

Det er naturligvis vigtigt, at du har de rigtige redskaber, når du skal klippe hæk. Det vil først og fremmest gøre opgaven lettere for dig, og du vil også få et flottere resultat til sidst. Du kan finde et stort udvalg af hækkeklippere hos Primusdanmark.dk.