Bæredygtig rengøring med økologiske tekstiler

Bæredygtige tekstiler er tekstiler (eller stoffer), der dyrkes og skabes i et miljøvenlig måde, ved hjælp af minimale kemikalier. Fordi kemikalier ikke bruges i bæredygtige tekstiler, er der mindre sundhedsproblemer, der er forbundet med kemikalier såsom hovedpine, allergi, hudirritation og åndedrætsbesvær. Ved at tilføre miljøvenlige og bæredygtige produkter til din rengøring, undgår du brugen af skadelig parfume og pesticider.

Det er både bedre for din hud og planeten. Økologiske viskestykker og håndklæder i bomuld er langtidsholdbare tekstiler, som er fuldt funktionsdygtige vask efter vask. Børn har godt af at vokse op med naturlige ingredienser i hverdagen. Bæredygtige rengøringsprodukter er ikke kun gode for din hud og som et frisk element i hjemmet, men du tænker også på planeten ved at tænke i bæredygtige baner.

I dag mere end nogensinde er det ekstremt vigtigt at tænke miljøvenligt, når vi er ude og købe tekstiler og hudplejeprodukter. Vi skal sikre de næste mange generationer ved at gøre vores bedste for at passe på planeten. Allergivenlige og parabenfrie hudplejeprodukter fremstillet af nordiske ingredienser giver ikke kun en duftende aroma i hjemmet, men produkterne udvikles også med øje for miljøet ved at have en høj etisk standard gennem ud af forsyningskæden.

Økologisk GOTS certificeret bomuld – bæredygtig rengøring

Mere end 25 procent af verdens pesticider bruges i konventionel bomuldsproduktion, mens økologisk bomuld er mere miljøvenlig end den traditionelle metode, da den ikke bruger pesticider, insekticider i vækst cyklussen. Men det er mere arbejdskrævende og endvidere skal marker være fri for kemikalier i tre år, før afgrøden kan certificeres økologisk. [4] En anden nyligt lovende tendens er produktion af farvet bomuld eller naturlige farvestoffer, som yderligere kan reducere mængden af ​​anvendte kemikalier.

Uld er et fantastisk tekstil til varme og kulde 

Uld er vedvarende, brandsikkert og behøver ikke kemiske tilførsler. Økologisk uld bliver i stigende grad tilgængelig, da den produceres ved hjælp af bæredygtig landbrugspraksis. Uld er et meget nyttigt tekstil med mange vigtige egenskaber, der gør det enormt attraktivt. En af de største fordele ved uld er, at det kan absorbere fugt godt ved at trække fugt ind i kernen af ​​dets fibre. En nylig innovation i uldens verden er et produkt, der er skabt i New Zealand, et sted, der er kendt for sine får, kaldet WoJo. Uld er en naturlig form for aircondition, da den regulere sig efter hvad din krop ønsker. Så om sommeren kan du have brug for at køle dig selv ned. Uld er varme og kulde regulerende, så du kan få tilbragt bedre forhold i varme situationer.