Den ultimative flytteguide

Tiden er kommet til, at du skal vinke farvel til din gamle bolig, og skal flytte ind et nyt sted. Denne proces indebærer refleksion angående, hvilke genstande, som du skal have med oveni, at flytningen kan virke uoverskuelig. Du får derfor en hjælpende hånd, da du her kan læse mere om, hvordan du får en lettere flytning.

Praktiske overvejelser

  1. En af de mest centrale ting under en flytning, er datoerne, som du skal forholde dig til. Hvornår skal du være ude af din nuværende bolig, samt hvornår får du nøglerne til den nye? Hvis der er et spring mellem datoerne, skal du finde et midlertidigt sted, som du kan bo.

Det kan være en god ide at have datoerne i mente, når du skal planlægge flytningen. Derved undgår du at flytte i sidste øjeblik, da det kan virke stressende og endnu mere uoverskueligt.

  1. Sørg for at melde din flytning til folkeregisteret. Dette skyldes, at det kræves, at du oplyser din nye adresse til kommunen.

  2. Når du skal flytte, skal du sørge for at tage kontakt til mange forskellige mennesker. Nogen af disse er bl.a. arbejdsgiver, forsikring, bekendte og tandlæge.

Guide til flytningen

Under en flytning er det vigtigt, at du gør op med dig selv, hvilken type af flytning, som du har brug for. Kan du selv flytte, eller kræver det et flyttefirma? Hvis du allerede nu ved, at du har brug for et flyttefirma, kan det være en god ide at kontakte dem med det samme.

  1. Hvor flytter du hen? Når du flytter, kan det være, at det nye sted har brug for en kærlig hånd, eller du skal i gang med et nybyggerprojekt. Hvis du ved, at der er jord fra boligens grund, som skal transporteres væk, kan det være nyttigt at få nogen til at hjælpe dig. Du kan bl.a. undersøge pris på bortkørsel af jord.

  2. Kontakt venner og familie for at høre, om de vil give en hjælpende hånd.

  3. Sørg for at købe flyttekasser, hvor du kan pakke dine ting ned. Ydermere kan du ude på hver enkelt flyttekasse skrive, hvad den indeholder samt, hvilket rum flyttekassen hører til. Det er derved lettere at komme ordentligt på plads, da du kender til de enkelte flyttekassers indhold.

  4. Hvis du har ryddet meget ud i din nuværende bolig, og har fundet en masse ting, som du ikke skal have med det nye sted, kan du kontakte semos. De kan komme ud og hjælpe dig med at fjerne altid dit skrald.

  5. Giv dig selv tid til at nyde den sidste tid i din snart gamle bolig. Uanset hvor lang tid, at du har været bosiddende i boligen, har den været med til at danne ramme for dit liv. Måske har du stiftet en familie, og er på vej til noget større, da boligen er blevet for lille.