En seng der kan bruges til langt mere

Søvn er meget vigtig, og forskere siger, at man skal have 6-8 timer for at man kan få en kvalitet ud af den følgende dag. For at gøre det, sover de fleste af os på en seng. En seng er det vi bruger til at genoplade og klarkøre os psykisk og mentalt. Hvis man har valgt en dårlig seng kan det lede til mange nætter med ringe søvnforhold. Det er så her elevationssengen træder ind i billedet. Elevationssengens formål er at støtte ens krop mens man sover. Det kan man gøre ved at justere dele af sengen. En meget udbredt misforståelse, er at elevationssenge kun er for bevægelseshæmmede, ældre og syge mennesker. Dette er dog ikke rigtigt, da elevationssengen aldrig har været beregnet til en specifik målgruppe. Der er bare størst efterspørgsel hos syge og ældre mennesker.

Hvad er en elevationsseng?

En elevationsseng er en seng der ved hjælp fra en motor kan hæve og sænke udvalgte dele af sengen ved hjælp fra en fjernbetjening. Den øverste del kan rettes op og bruges som ryglæn, mens den nedre del kan bruges som støtte til knæene.

4 Fordele ved elevationssenge

  • Hvis man har skader i ryggen der gør det besværligt at rejse sig op efter at have sovet, kan man hæve elevationssengens øverste del, der gør det mindre besværligt.
  • Hvis man er gravid, kan man justere ryglænet, så man sidder helt rigtigt og ikke får ondt nogen steder
  • Efter graviditeten kan man også sidde og amme barnet, mens man også selv sidder behageligt og skaber gode minder med barnet
  • Man kan justere den, så den er lige i den rette højde til at se en god film, læse en bog, eller sidde på bærbaren. Desuden skal man ikke ud og hente en pude i stuen, da man bare kan hæve ryglænet