Få mere ud af din have med lækre uderum

Rigtig mange danskere har en have, som de ikke rigtig bruger til noget. Dette kan der være mange årsager til, men meget ofte er det fordi, haven virker uinspirerende eller bare er fyldt med arbejde hele tiden. Der er dog ingen tvivl om, at alle har godt af den friske luft og den tiltrængte frihed, som en have kan være med til at give, og derfor handler det om at få mere ud af haven ved at skabe nogle lækre uderum.

Det behøver hverken at være kompliceret eller særlig dyrt at få haven til at være meget mere inspirerende – og det er virkelig en investering, der giver tifoldigt igen i sommermånederne.

Brug vilde planter til at inddele haven i nicher

Nogle haver er store, og andre er små – men fælles for dem alle er, at de kan virke uoverskuelige at passe, hvis de ikke er inddelt i mindre dele. Hvis man inddeler haven i mindre nicher, hvor man kan opleve forskellige former for uderum, så kommer man til at bruge haven meget mere, ligesom at den bliver inspirerende at bevæge sig rundt i.

Der er mange måder at inddele haven på, men en billig og effektiv metode er med vilde planter og blomster, der kan vokse frit indenfor afgrænsede områder. Planterne passer i høj grad sig selv og ser smukke ud samtidig, og dermed kan man bruge meget mere tid på faktisk at nyde haven i stedet for at arbejde i den. Herudover kan man benytte forskellige fliser til terrassen afhængigt af, hvor man befinder sig i haven – det skaber nogle forskellige kontraster, der igen er med til at gøre haven mere interessant at opholde sig i.

Et bålsted skaber hyggelige sommeraftener

Udover de mindre nicher, så skal man primært tænke i, at haven skal være hyggelig at være i. Her er det i høj grad individuelt, hvad man finder hyggeligt, og derfor bør man sætte sig sammen med hele familien og få slået fast, hvad man godt kunne tænke sig at have i haven.

Meget ofte kan et bålsted være et godt sted at starte, da hele familien kan hygge sig med popcorn og snobrød foran den åbne ild. Det skaber rig mulighed for en hyggelig sommeraften sammen med venner og bekendte, og det fylder ikke ret meget, ligesom det er billigt at anlægge. Der er masser af muligheder i selv mindre haver, og det handler bare om at have hele familien med på råd i det, man laver. Det skaber de bedste rammer for en masse hyggelige timer i haven.