Find ud af hvad et jordvarmeanlæg kan gøre for dig

Det bliver heldigvis nemmere og nemmere at træffe miljørigtige valg og at vælge løsninger, der er gode for klimaet. Dette gælder også, når det kommer til varmekilden i vores boliger, hvor der nu findes flere gode og grønnere alternativer til de gamle olie- og gasfyre. Du kan for eksempel overveje at anvende jordvarme til opvarmning, da dette er en løsning med mange fordele, både hvad angår miljøet, men også rent økonomisk.

Sådan fungerer jordvarme

Ved opvarmning via jordvarme bliver naturens vedvarende energi i jorden udnyttet, ved at anlægget omdanner energien i jordlagene til varmeenergi. Denne varmeenergi kan både bruges til at opvarme luften i din bolig, men den kan også varme brugsvandet.

For at kunne installere et jordvarmeanlæg skal du have en forholdsvis stor have, da anlægget blandt andet består af en jordslange, der nedgraves i haven. Du kan med fordel se her hvilke komponenter et jordvarmeanlæg består af, hvis du vil blive klogere på, hvordan den fungerer, og om det kan være en løsning for dig.

Spar penge på varmeregningen

Et jordvarmeanlæg er en dyr varmekilde, når det kommer til installation, men til gengæld kan du spare meget på dine varmeregninger. Det betyder, at du på længere sigt kan ende med at have tjent pengene ind og dermed spare mange penge ved denne form for opvarmning. Jo større dit forbrug er, jo større vil besparelserne ved at have jordvarme være. Dermed er det den perfekte løsning til dig med en stor have og et stort forbrug.

Sådan finder du prisen på jordvarmeanlægget

Der vil være forskel på, hvor meget det koster at få installeret et jordvarmeanlæg. Prisen på jordvarmeanlægget vil afhænge af alle følgende faktorer, som det dermed giver god mening at tage stilling til:

  • Dit forbrug

  • Jordslangens længde

  • Anlæggets kvalitet

  • Leverandøren

Hvis du vil finde frem til den mest hensigtsmæssige løsning, bør du overveje alle faktorer.

Selvom det i første omgang er dyrere, kan det give mening at investere i et anlæg af høj kvalitet, da du dermed vil få et mere effektivt anlæg med en længere levetid.

Er jordvarme en god løsning for dig?

Inden du beslutter dig for, om du vil have jordvarme, er det en god idé at tage stilling til, om dit hus er egnet til det. Her skal du blandt andet undersøge jordtypen i din have, og om dit hus er velisoleret.