Genåbningen af Danmark har medført flere indbrud

Normalt indtager Danmark førstepladsen over flest indbrud per indbyggere, men under nedlukningen af samfundet har flere og flere danskere fået øjnene op for vigtigheden i, at indbrudssikre deres hjem. Dette medførte at antallet af indbrud faldt markant under nedlukningen, både fordi de fleste arbejdede hjemmefra, men også fordi danskerne begyndte at gå mere op i sikkerheden omkring deres bolig. 

I løbet af sommerferien 2021 og genåbningen af Danmark er folk begyndt at rejse (endnu mere normalt) igen, og ny statistik viser at antallet af indbrud stiger igen. Bagger Låse & Alarm bekræfter at de får flere henvendelser fra familier som har oplevet indbrud efter sommerferien, så derfor opfordrer de folk til at tænke over de små ting, man kan gøre for at undgå tyven. Læs mere om disse råd nedenfor. 

Beskyt din bolig mod ubudne gæster

Når det kommer til at indbrudssikre dit hjem, så er der meget du kan gøre. Det er ikke godt nok bare at have en god lås på døren. Udover en god lås, findes der andre måder at beskytte din bolig mod ubudne gæster. 

  1. Skræm tyven væk med alarmskilte 

Der er tre gange så stor risiko for at få indbrud, hvis ikke du har skiltet med en tyverialarm i vinduet, ved hoveddøren eller et tredje sted omkring din bolig. 

 

  • Undgå gennemskuelige gemmesteder

 

Undgå at gemme nøglen under dørmåtten eller i potteplanten ved hoveddøren, for tyven kan godt gennemskue dit gemmested. Og hvis tyven kommer ind med nøglen, dækker din forsikring ikke 100 procent. 

 

  • Bliv medlem af Nabohjælp

 

Konceptet ‘Nabohjælp’ handler om at stå sammen med naboerne om at hjælpe hinanden med at bekæmpe et indbrud. Nabohjælp har vist sig at nedbringe antallet af indbrud markant flere steder i Danmark. 

 

  • Luk og lås dørene i din bolig

 

 

Lås dørene inden for, selvom det kan være fristende at lufte ud, mens du ikke er hjemme. De åbne døre giver tyven indblik i, hvad du har og hvordan boligen er indrettet. Er dørene låst er det også sværere for tyven at finde rundt hurtigt. Dernæst er en god lås også rigtig vigtig. Nogle indbrudstyve er blevet rigtig dygtige til at åbne låse. Derfor skal man også sikre sig, at man har fået en god lås i kombination med en god alarm. 

En god alarm er vigtig

Hvis uheldet skulle være ude og nogle lykkedes med at bryde ind, så er en god alarm også en god idé. Et system som går i gang, hvis nogen bryder ind. En alarm kan nemlig sikre at tyvene ikke når at stjæle for meget, da den alarmerer nabolaget og dig selv via en applikation.