Installer en luft til vand varmepumpe og spar på varmeregningen

En luft til vand varmepumpe er den perfekt måde at varme dit hus op på. Hvis du er ved at bygge nyt hus, eller hvis det er blevet tid til at installere ny opvarmning i dit gamle hjem, skal du overveje at købe en luft til vand varmepumpe, som gør opvarmningen af dit hjem både nem og billig.

Hvordan virker en varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe virker kort sagt ved, at luftvarmen udenfor dit hus bliver udnyttet til at opvarme vand, som så kan sendes ud i dit hjems varmesystem via rør. Det lyder næsten som magi, at du kan bruge luften udenfor til at varme dine vandbeholdere og radiatorer op, men det er egentlig en ret simpel proces, som du kan læse mere om ved at følge linket ovenfor.

Hvad spare man på en varmepumpe?

Den helt store fordel ved at købe en varmepumpe er, at du kan komme til at spare store summer på din varmeregning, hvis du sammenligner varmepumpens årlige driftsudgifter med de årlige udgifter til eksempelvis et olie- eller gasfyr.

Faktisk kan du spare helt op til 50 % på din varmeregning, hvis du udskifter dit nuværende olie- eller gasfyr med en varmepumpe. Med en varmepumpe skal du nemlig ikke betale for eller tænke på at bestille energikilder som eksempelvis olie, da varmepumpens eneste input er luften og elektricitet.

Hvad koster en varmepumpe?

Det er ikke billigt at købe og installere en varmepumpe. Selve varmepumpen er dyr, og så skal du også have en professionel installatør til at tilpasse og installere pumpen til dit nuværende varmesystem. Men selvom der er tale om forholdsvis store udgifter ved at installere en varmepumpe her og nu, vil denne udgift betale sig selv på den lange bane. En varmepumpe er nemlig en god investering, fordi den har så lave årlige driftsomkostninger.