Kom godt i bund med den helt store forårsrengøring

Nu er februar måned efterhånden slut, og vi er på vej ind i forårsmånederne. Sneen og isen er smeltet, og varmen er så småt på vej tilbage. Alle mennesker på gaden skruer gradvist ned for både huer, handsker og halstørklæder, og de friske forårsjakker kommer stille og roligt frem igen. Foråret er på vej, og for mange betyder det ikke kun liv og glade dage – det betyder også, at man skal igennem den helt store, årlige forårsrengøring. Den rengøring, hvor man kommer til bunds i alle de hængepartier, man har udskudt de sidste mange måneder, og hvor man gør hus og have klar til at kunne slappe af og nyde det gode vejr. Vi har samlet en kort liste over nogle ting, som er gode at huske at få gjort, når man først er trukket i arbejdshandskerne og de gamle jeans og har givet sig i kast med rengøringen.

Kender du også det, hvor vinduerne ikke længere er gennemsigtige? 

Efter en lang vinter med sne og frost har du sikker også bemærket, at dine vinduer ikke længere er helt gennemsigtige og rene. Derfor er det første stop på rengøringsturen vinduerne, som skal have en ordentlig rens. Til jobbet anbefaler vi at gøre brug af en vinduesrens og gerne en miljøvenlig vinduespudser, som virkelig kan få fjernet diverse smuds og kalkrester, som måtte sidde på ruderne. 

Det hårde vejr slider på dine fliser – og dét kan ses! 

Rene fliser på terrassen og i indkørslen er en af de lækreste ting at gå foråret i møde med, og derfor anbefaler vi, når sneen er væk, at du finder skovl, kost og fliserens frem, og giver fliserne en ordentlig tur. Det er nemt nok at få rene fliser med fliserens, hvis du kombinerer det med en grov skrubbetur med havekosten. Giv fliserne et gavmildt lag og lad det synke lidt ind i resterne af skidt og alger, og skrub det derefter af. Resultatet vil være nogle meget mere indbydende fliser, som er klar til familiefest på terrassen. 

Rengøring kan også være en familieaktivitet

Rengøringen behøver ikke være en kedelig opgave, og ved for eksempel at inddrage hele familien kan man gøre det lidt sjovere for alle. Hvis man er kreativ nok, kan man få alt til at være sjov, og en god måde at få lokket børnene med i rengøringen på en underholdende måde, er ved at lave nogle konkurrencer ud af det. Enhver kan blive revet med, hvis der er chokolade på højkant i konkurrencen om, hvem der kan slå græsset allerhurtigst.