Sådan passer du bedst på dit sommerhus

Vil du gerne passe bedre på dit sommerhus? Der er ingen tvivl om, at et sommerhus kræver en hel del arbejde, hvis du gerne vil have det helt klart til de lune sommermåneder. Det kan simpelthen ikke undgås, at en kold og hård vinter sætter sine mærkbare spor på et sommerhus, og derfor er der en lang række ting, du med fordel selv kan gøre, hvis du ønsker at passe bedst muligt på huset. Det kan du læse meget mere om her i artiklen.

Plej altid træværket på huset

Du bør blandt andet huske at pleje træværket på dit sommerhus, så du på den måde undgår, at træværk såsom karmene tørrer ud. Dette kan nemlig resultere i utætheder, og hvis det står helt slemt til, vil du på længere sigt være nødt til at udskifte dem. I den forbindelse er det naturligvis afgørende, at du sørger for at vælge en træbeskyttelse i høj kvalitet. Herudover bør du efterse taget, hvis du vil passe på dit sommerhus. Undersøg her, om taget har taget skade hen over vinteren, og når du alligevel er i gang, kan du med fordel rense tagrenderne for grene og blade.

Kontroller, at frys og køl virker

Hvis du gerne vil passe bedst muligt på dit sommerhus, bør du desuden kontrollere både frys og køl, når du vender tilbage til huset efter en lang vinter. Der er desværre mange sommerhusejere, der opdager, at fryseren og køleskabet ikke køler optimalt, og dette bør man derfor tjekke op på, før man går hen til det lokale supermarked for at handle stort ind til sommeren. Du bør desuden undersøge huset for utætheder, og det gælder både inde og ude. Her bør du både tjekke loftrum, gulv, loft, karme, døre og vægge, så du kan finde ud af, om der er nogle tegn på fugt i sommerhuset.

Rens sommerhuset for alger

Du kan med fordel også vælge at rense dit sommerhus for alger. Efter en mild vinter er der altid risiko for mange grønne alger, der eksempelvis gør træterrassen utrolig glat, hvilket kan være farligt. I den forbindelse bør du anvende varmt vand, en kost og et kemisk middel, der naturligvis er godkendt af Miljøstyrelsen, og så vil du med garanti kunne få bugt med de irriterende alger inden længe.

Gør hovedrent, og luft ud med det samme

Når du ankommer til dit sommerhus, bør du desuden gøre hovedrent og få luftet ud, og herudover kan det være en rigtig god idé at tjekke vandet. Her bør du være opmærksom på eventuelle lækager, og du bør desuden undersøge afløbene. Har du været væk fra huset længe, kan du med fordel rense dem med natron og æbleeddike og lade det stå at syde i ca. 15 min. Herefter skal du naturligvis huske at skylle grundigt efter ved brug af kogende vand, og på den måde kan du give afløbene en særdeles miljøvenlig rensning.

Vælg den rette forsikring til dit sommerhus

Endelig er det naturligvis vigtigt, at du har den helt rette forsikring til dit sommerhus. Selvom du har passet rigtig godt på dit sommerhus, kan du desværre være uheldig at opleve, at der har været indbrud. I den forbindelse bør du selvfølgelig investere i en god forsikring, der dækker både indbo og hus, og du bør desuden vælge en forsikring, der også dækker huset i vinterperioden. Der findes i dag forskellige typer af forsikringer, hvorfor du med garanti vil kunne finde den variant, der passer til dine ønsker og behov, og som dækker optimalt, hvis uheldet skulle være ude.

Sørg derfor for at tjekke op på dette hurtigst muligt, så du altid er på den sikre side, hvad enten der opstår brand, tyveri, hærværk eller noget helt fjerde.