Sildebensparket: Hvilke trends i 2021?

Sildebensparket er en gammel klassiker, der aldrig rigtigt er gået af mode, men som for alvor vendte tilbage med fornyet styrke i løbet af 2020 og alt tyder på at trenden fortsætter i 2021.

Undervejs har klassikeren dog også fået nye klæder på flere forskellige måder og netop disse nye sildebens- gulvtyper ser ud til at blive en af de store trends for 2021.

Der er især to faktorer, der har spillet en stor rolle i forhold til sildebensgulvenes comeback. Det ene er at der er begyndt at kommer sildebensgulve med kliksystem på markedet, hvilket gør det langt nemmere selv at lægge et sildebensgulv. Den anden faktor var, at der kom laminat- sildebensgulve på gulvmarkedet. Disse er et billigere og mere slidstærkt gulv valg end de traditionelle sildebensgulve i træ, hvilket har gjort sildebensgulve tilgængelige for en meget større målgruppe.

For 2021 viser trenden at tre forskellige typer sildebensgulve vil være populære.

Klassikeren – Sildebensgulvet i træ

Gulvtypen har et eksklusivt udtryk og ikke mindst et sildebensgulv i eg passer utroligt flot ind i en klassisk boligindretning. Et sildebensgulv i træ fås dog også i mange andre smukke træsorter eksempelvis er et sildebensgulv i valnød utroligt smukt, såfremt du ønsker et mørkt gulv.

Storsælgeren – Et sildebensgulv i laminat

Da udseendet på et laminatgulv stammer fra et printet lag, kan gulvet laves i mange forskellige ”trætyper” uden at prisen bliver højere. Derfor kan du med et laminat sildebensgulv udtrykke din egen stil. Du vil sågar ofte kunne kombinere flere forskellige designs fra samme producent og på den måde skabe et helt unikt gulv.

Den helt nye – Et sildebensgulv i vinyl

Ligesom et sildebensgulv i laminat, så har et sildebensgulv i vinyl også kliksystem for nem og enkel montage. Mange tænker måske plastikgulv, når de hører vinyl, men en moderne klikvinyl ser på ingen måde ud som plastic, faktisk er et sildebensgulv i vinyl en meget naturtro gengivelse af originalen og en struktureret overflade gør, at gulvene også føles som træ. Samtidig får du med denne gulvtype et meget slidstærkt gulv, der er let at rengøre og pleje.