Varme eller ingen varme i garagen i vinter

At slukke for temperaturen i et bilgarage kan endda være en fordel frem for et par frå grader. Det er ikke kun en fordel for elforbruget, men også for din bil og dine værktøjs bedste.

Det virker lidt måske ulogisk med der er mange fordele ved at have det koldt i garagen i vinter. Det værste for en bil er faktisk at lade den stå i 5-10 grader. Det bliver aldrig tørt på denne måde og bilen er altid i gunstige forhold for, at rust kan komme til at trives.

Det er selvfølgelig aldrig godt for en bygning at stå koldt, men i dette tilfælde vil vi mene, at det er bedre. Men det forudsætter, at man ikke har vand i bygningen, hvis man har vand trækket i en bygning, så er det en god idé at tømme alle vandrør, før frosten griber. Så undgår du frostskader på rørende.

At sænke temperaturen i garagen er stadig ikke optimalt, men i disse tider, hvor er koster mange penge, skal vi stadig finde løsninger for at klare os god igennem.

Kolde rum og bygninger er ikke noget som anbefales, men vi skal være kreative og finde kompromiser. For mange vil det være umuligt at klare sig uden varme og for nogle andre er det umuligt at klare varmeregningen. Så skal vi vælge, hvad vi kan, og så er garagen klart det første, mange af os kan vælge fra.

Er der risici for at garagebygningen bliver ødelagt, hvis det står koldt en enkelt vinter?

Bygninger, som er sunde og ordentligt bygget, blive sjældent ødelagt, hvis de står kolde en enkelt vinter. Det du opbevarer i garagen, kan dog selvfølgelig blive ødelagt. Luftfugtigheden er indimellem højere, og nogle ting opleves ikke lige så gode af den voldsomme kulde.

Hvad kan man gøre for bedre klima i garagen også om vinteren?

God ventilation kan gøre problemerne mindre alvorlige, vi anbefaler derfor at tage fat i din lokale elektriker, som tilbyder montering af ventilation. F.eks. Hvis du bor på Amager, kontakt Autoriseret Elektriker Amager. Eller en anden dygtig ventilationsekspert i dit lokale område. Hvis du til foråret mærker af meget fugt i dine bygninger, så kan det også være en god idé at leje en affugter midlertidigt, for en periode.