Få lidt flere penge til hverdagen med simple besparelser

Sparetips

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Der er ikke noget sjovere end en tur i biffen med hele familien, en tur på skøjtebanen eller et smut i forlystelsesparken. Det er her, de sjoveste minder bliver skabt, men desværre koster det hele typisk en skilling eller to. Derfor vil vi gerne hjælpe dig på vej til at få lidt ekstra penge til sjov og hygge med familien fremfor at bruge det på kedelige og faste regninger. Dyk derfor ned i artiklen her og se, hvor du kan spare penge.

Lav et budget

Dette er et meget meget lavpraktisk råd, men det er vejen til alle besparelserne. Ved at lave et budget kan du hurtig se, hvor de største omkostninger er. På den måde vil du hurtigt kunne se, hvor du skal være ekstra opmærksom på dine udgifter, og du vil få et overblik over, hvor du kan rykke en smule rundt i budgettet og få lidt mere luft og plads til sjove oplevelser. At lave et budget tager selvfølgelig tid, men hvis du har en aften foran fjernsynet, kan du lige sidde med bankkontoen ved siden af, så du kan få overblikket over, hvor pengene ryger hen.

Hvad betaler du i strøm?

Det har du måske ikke tænkt over, og det er nok ikke en af de poster, hvor du tænker at der kan rykke på prisen – men det er faktisk ikke altid rigtigt. Mange elselskaber kører med abonnementer, prisstigninger og meget andet, der kan få dit abonnement op i pris. Selvom du måske ikke tror det, er der faktisk hård konkurrence på markedet, og det skulle bestemt være muligt at finde en, som kan gøre det billigere, end hvad du betaler nu.

Fordi hvad koster en kwh? Det ved du måske ikke engang, men det er oplagt lige at undersøge det. Og nej, det er ikke svært at skifte selskab, for den nye leverandør skal nok hjælpe dig i mål.

Tjek dine andre abonnementer igennem – er de en nødvendighed?

Spotify, tv-pakken, Viaplay, HBO, Netflix osv. Du har sikkert dem alle, men nok også lidt flere. Og hvis du tænker dig godt om, har du så brug for dem alle? Nok ikke. Derfor er den klare anbefaling, at du lige kigger det hele efter og sorterer de mindre væsentlige fra.

Undgå dagligvarebutikken

Det er en vaskeægte pengemagnet. Selvfølgelig skal du have mad og praktiske ting til hjemmet, men det er typisk ikke dem, som kommer uforudset. Det er i stedet de små nipsting til boligen eller slikken ved kassen, du falder over, men som egentlig ikke er en nødvendighed. Det kan også være de små, som under din rute i butikken har lagt en masse nye ting i vognen. Det kan være alt fra slik til nye bamser.

Rådet er derfor, at du skal købe stort ind. På den måde undgår du frustrationerne i den lange kø, men samtidig slipper du også for, at der havner den ene omkostning efter den anden i den allerede fyldte indkøbsvogn. Lav en ugentlig madplan, en omfattende indkøbsliste og begræns så dine dagligvareindkøb til én gang ugentligt.

Der er mange penge at hente, hvis du lige går listen igennem, og de ovenstående er blot en lille bid. Lav dit budget, tjek det igennem og spar så nogle penge.