3 grunde til at søge sexologisk rådgivning

Sexologer er til for at hjælpe og vejlede. I flere tilfælde kan det være en god idé at søge sexologisk rådgivning, og det gælder blandt andet hvis du mangler lyst, har problemer i forholdet, eller lider af præstationsangst. Mange ting kan løses med terapi, så det er oplagt at prøve det, hvis du ønsker en forbedring i det romantiske liv.

Ingen lyst

Flere og flere personer oplever, at de mister lysten til samleje. Årsagerne kan være vidt forskellige – der kan både være fysiske, psykiske og forholdsmæssige årsager. Derfor er det ofte en god idé at få en mening fra en ekspert.

 

På den måde bliver du nemlig bedre rustet til at løse problemet, så du hurtigt kan få lysten tilbage igen. Manglende sexlyst kan gå udover selvtilliden og livskvaliteten. Derfor er det en af de ting, som allerflest mennesker søger rådgivning omkring. I de fleste tilfælde kan sexologer hjælpe med at bringe den mistede lyst tilbage igen – nogle gange tager det kun nogle få sessioner. Sexologen vil typisk hjælpe med at identificere problemet og derefter give tips og tricks til at overkomme det.

Problemer i forholdet

Problemer i parforholdet er også ret udbredt. Hvis det er noget generelt, så er det en parterapeut du og din partner skal have fat i, men hvis det primært drejer sig om det seksuelle, så er det naturligvis en sexolog, som skal hjælpe.

 

Mange par oplever for eksempel, at sexlysten falder med tiden. I andre tilfælde er der mere specifikke problemer som skal løses. Andre gange er der par, som simpelthen bare har brug for at tale åbent om nogle ting og få lidt generel rådgivning. Professionel hjælp fører nemlig til afklaring, og det kan hjælpe rigtigt mange par. Det er ikke sjovt at have et forhold, hvor der ikke sker noget, så hvis du og partneren mangler råd til at få gang i lagnerne, så kan en sexolog sende jer på rette spor.

Præstationsangst og nervøsitet

Desværre er der et stigende antal personer i Danmark som lider af præstationsangst og nervøsitet. Det ses især, når de skal være sammen med nye partnere, men det kan også hænde i parforhold.

 

Årsagerne er som regel psykologiske, men det er vigtigt at få dem identificeret ordentligt, så der kan arbejdes på tingene. Ofte kan en dygtig sexolog hjælpe med at minimere præstationsangsten, så det bliver muligt at nyde et almindeligt sexliv og øge selvtilliden. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at præstationsangst er en af de mest væsentlige grunde til at søge råd fra en fagkyndig.

 

Få sexologisk rådgivning og nyd alle de gode effekter ved at kunne folde dig ordentligt ud i sengen!