Er forholdet værd at redde? Snak med en psykolog

Er forholdet svagt, fordi det rammes af konflikter – eller er det stærkt, fordi det altid overvinder dem? Før man har haft en rigtig kæreste, har man set sæbeoperaer og ud fra dem fået en naiv tro på, at man ved alt om forhold, og ens egne forhold aldrig vil blive ramt af spændinger eller forlise på katastrofal manér. Hvis dit parforhold er ramt af problemer, så var det en idé at gå til en psykolog.

Start evt. med individuel terapi

Du behøver ikke nødvendigvis vælge parterapi, hvilket kræver samtykke fra både dig og din partner. Til at starte med kan du blot finde en psykolog, fx inde på psynaps.dk, som du har én-til-én-samtaler og udstikker nogle mål for personlig udvikling med. Det kan sagtens være, at problemerne i dit parforhold kan løses ved, du bearbejder nogle negative tankemønstre eller ser ting fra andre vinkler.

Der skal to til tango – find parterapi hos en psykolog

Men selvfølgelig skal der to til tango – én part alene har sjældent ansvaret for, at et forhold ikke kører optimalt. Er der enighed mellem dig og din partner om, at forholdet ikke kører så godt mere, men at det stadigvæk er værd at forsøge at redde, så gå i parterapi. Her vil psykologen være den upartiske mediator, der hører jer begge, og som kan hjælpe med at anskueliggøre jeres muligheder.

Vælg den rette psykolog til parterapi

Det er ikke helt ligegyldigt, hvilken psykolog du eller I ender med at vælge. For det skal være én, som I begge er trygge ved, og som specifikt tilbyder parterapi eller individuel terapi inden for de felter, der er relevante i dit tilfælde. Prøv at gå ind på forskellige psykologers hjemmesider – læs om deres metodiske tilgange, og hvad du kan forvente af et forløb hos dem, før du vælger at kontakte nogen.