3 ting du skal huske hvis du skal planlægge en begravelse

På et eller andet tidspunkt oplever de fleste af os, at en af dem vi kender eller står nær, afgår ved døden. Det er det eneste i livet, som vi alle sammen kan være sikre på at opleve – at vi skal herfra en skønne dag, men man kan også risikere at være den der mister, og den der skal stå for at sende afdøde så godt afsted som muligt. Står du overfor at skulle planlægge en begravelse, så er der nogle ting der er vigtige at huske på. Her kommer der tre ting du skal huske, hvis du skal planlægge en begravelse.

Find en bedemand

Først og fremmest skal du finde en bedemand. En bedemand er ansvarlig for at gøre den afdøde i stand, samt transportere afdøde, til kirken eller kappelet, og videre til kirkegården. Den letteste metode til at finde en bedemand, er ved at søge på nettet. Hvis du bor i f.eks. Odense, så søger du bare på ”bedemand Odense” og så vil du kunne se alle bedemænd i Odense og omegn. Herefter kan du med fordel ringe rundt til nogle forskellige bedemænd, for at finde den du synes matcher dig og din families behov, bedst. Ligesom alle andre mennesker, så er bedemænd forskellige, og nogen har man en bedre kemi med, end andre.

Sørg for blomster

Blomster er også en vigtig del af en begravelse. Det er både en måde at udsmykke kirken på, og en måde at give den afdøde en smuk afsked på. De fleste blomsterhandlere er vant til at levere blomster til begravelser, så hvis du føler at du er på dybt vand, så kan de hjælpe dig og guide dig til de helt rigtige valg. En blomsterhandler kan både hjælpe dig med en buket eller en krans til kisten, ligesom de kan levere blomster til udsmykning af kirken.

Husk fællesskabet

Når en af vore kære går bort, så er sorg en stor del af dagligdagen op til begravelsen og tiden efter. Det er derfor vigtigt at samle alle dem der kendte afdøde, til et traditionelt gravøl, som er en komsammen, der giver mulighed for at tale med hinanden, både om afdødes bortgang, men også vedkommendes liv og alle de ting man husker afdøde for. Det er en god mulighed for at mødes og hylde den afdødes liv, og være en trøstende skulder for hinanden, i en rigtig svær tid.