Bliv klogere på hvilken katteforsikring du skal vælge

kattekilling-koebstaederne-forsikring

Husk at købe en katteforsikring, uanset om du har inde kat eller ude kat. Katte bliver nemlig syge og får skader, oftere end man skulle tro.

Flere og flere vælger at købe katteforsikring, og det er ikke nogen tosset idé. Prisen på en god katteforsikring koster kun mellem 1.100 og 1.800 kr. om året, og det er faktisk forsvindende lidt sammenholdt med, hvad en tur hos dyrelægen og lidt medicin kan løbe op i.

Og katte får rent faktisk skader og sygdomme. Fx kan de få et fremmedlegeme i poterne, få sår og udslæt eller spise ting, der giver en slem mave- eller tarminfektion. Så selvom det sådan set ikke er lovpligtigt at have en syge- og ulykkesforsikring til din kat, er det alligevel en fornuftig investering.

Hvad koster en katteforsikring?

Det er heldigvis ikke dyrt at forsikre din kat. Prisen på en katteforsikring koster typisk mellem 1.100 og 1.800 kr. om året. Og det er faktisk forsvindende lidt sammenholdt med, hvad en tur hos dyrelægen kan løbe op i. Medicin kan også blive dyrt. Sørg derfor for at vælge en katteforsikring, som både dækker udgifter til dyrlægen og den medicin, som katten får under konsultationen eller indlæggelsen.

Tjek, om du får adgang til online dyrlæge

Katte kan være svære at aflæse, og det er ikke altid til at gennemskue, om de har det godt, eller om noget er galt. Som ejer bør du bl.a. være obs., hvis din kat pludselig ændrer adfærd, for det kan være tegn på fx smerter eller tandproblemer.

Om det er noget, du skal have undersøgt nærmere, kan en online dyrlæge som regel hjælpe dig med at vurdere. Så sørg evt. for at vælge en katteforsikring, der også inkluderer fri adgang til video-konsultationer med en dyrlæge. Så kan du både spare mange penge og spare dig selv og din kat for mange timer i venteværelset.

Køb katteforsikring, mens din kat er ung

Du kan som regel købe en katteforsikring fra din kat er nyfødt, og det er i det hele taget smart at købe den, før din kat bliver gammel, helst før den bliver 4 år.

Jo ældre din kat er, jo sværere kan det det være at få lov at købe en katteforsikring, der dækker fuldt ud – slet og ret fordi der er større sandsynlighed for, at din kat får skader og bliver syg, i takt med at den bliver ældre.

Desto mere grund er der til at få købt forsikring i god tid og vælge en, der dækker i hele kattens levetid. Så kan du passe godt på din kat – ikke mindst i de år, hvor den kan få brug for ekstra pleje.