Effektiv markedsføring med videoer til sociale medier

Video er en utrolig effektiv måde at kommunikere på, og den moderne forbruger elsker at se en video, som er lækkert produceret og flot at kigge på.

Af samme årsager er video også det perfekte værktøj inden for marketing, da du som virksomhed kan få dit budskab ud på en helt anden måde, end du kan med andre kommunikationsformer som eksempelvis billeder og tekst.

Netop derfor bør videoer til sociale medier være en helt central del af din marketingsstrategi, og alle virksomheder, der har produkter eller services at sælge til helt normale mennesker, kan drage fordel af en sammenhængende videokampagne til de sociale medier.

De mange gode grunde til at bruger videoer til sociale medier

Sociale medier er det perfekte sted for markedsføring, fordi langt de fleste danskere i dag har en profil på ét eller flere af de store sociale medier som eksempelvis Facebook, Twitter eller Instagram.

En eller flere af disse sociale medier bliver benyttet dagligt af langt de fleste brugere, hvilket betyder, at der bliver brugt rigtig mange timer med bl.a. Facebook på skærmen hos de danske forbrugere.

De sociale mediers store succes giver dig som virksomhed rigtig mange muligheder, da du gennem disse medier kan nå ud til stort set hele den danske befolkning.

Gennem de sociale medier kan du altså ramme bredt, mens du på eksempelvis Facebook også får nogle unikke muligheder for at målrette din markedsføring til bestemte grupper i den danske befolkninger efter eksempelvis alder, bopæl og interesse.

Af disse årsager er de sociale medier også rigtig populære blandt de danske virksomheder, der for længst har opdaget det store potentiale for marketing. Men der skal mere til at sikre en succesfuld marketingsstrategi på de sociale medier end bare en annonce med lidt tekst og nogle billeder.

På grund af den enormt store mængde af indhold på de sociale medier, vil dine annoncer nemt blive overset og drukne i mængden, og dette er grunden til, at videomarketing til de sociale medier er den helt rigtige fremgangsmåde.

Fordele ved at bruge video som kommunikationsform på de sociale medier

Med en video maksimerer du dine chancer for, at det indhold, du lægger op, rent faktisk fanger brugerens opmærksomhed og bliver set af dem, du gerne vil ramme.

En video i nyhedsstrømmen vil skille sig markant ud fra det andet indhold, og en video vil derfor ikke på sammen måde drukne i mængden som stillestående annoncer og tekst.

Derudover har video som kommunikationsform også følgende fordele:

  • Du kan vise dine produkter og deres kvaliteter frem på en mere detaljeret måde

  • Med en video kan du fortælle lige præcis den historie, du gerne vil fortælle, og du har således bedre mulighed for at påvirke forbrugerne i den retning, du gerne vil påvirke dem

  • Video er perfekt til at blive set på mobile enheder som smartphones. Her vil en video virke mere overskuelig end et stort stykke med tekst

  • Du kan tage forbrugeren med på en rejse og skabe positive følelse omkring dit brand og produkt