Er I klar til at holde den store konfirmation?

Foråret byder på grønne skud, lune temperaturer og tittende solskin. Men foråret er også tiden, hvor årets konfirmander begynder at røre på sig. Der er nemlig en stor dag, når familiens børn skal tage skridtet ind i en ny epoke. Et skridt som mange stadig ser som en rituel overgangsperiode.

Men der er samtidig også mange ting, der skal forberedes i forbindelse med en konfirmation. Nogle ønsker at holde det hyggeligt for de nærmeste, mens andre ser det som en oplagt mulighed for at fyre den helt store fest af. Uanset hvad du er til, så hjælper vi dig med at blive klogere på forberedelserne til jeres konfirmation, så jeres konfirmand kan få en dejlig dag.

Hvem skal inviteres?

Det er som sagt forskel på, hvor store en fest man vil holde. Derfor bør man nøje overveje, hvem man ønsker at invitere. For en manglede invitation kan jo skabe gnidninger i nogle relationer.

Det er altid en god idé at invitere barnets gudfar eller gudmor, samt de personer der stod faddere til konfirmanden. Derudover bør man invitere de familiemedlemmer med, der står familien nærmest.

Derudover kan det være rart for konfirmanden, hvis der er inviteret gæster med, der er jævnaldrende. Det er formentlig umuligt i forhold til klassekammeraterne, da de temmelig sikkert skal konfirmeres samme dag. Men måske har konfirmander venner fra en klub, fritidsaktivitet eller fra nærområdet, de ønsker at invitere med? Ellers kan det være, at der er fætre eller kusiner i familien, som konfirmanden er fortrolig med, og som de ønsker at dele deres dag med?

Grænsehandel

Det kan være en dyr affære at holde en konfirmation. Derfor vælger mange også at tage til grænsen for at købe vin, øl og sodavand til festen. Du kan med fordel veksle pengene på forhånd, så du ikke får et gebyr, hver gang du bruger dit dankort i udlandet. Hold øje med de nuværende valutakurser, inden du veksler.

I grænsehandlen kan du også købe dagligvarer, så tag indkøbssedlen til konfirmationen med. Måske kan du komme hjem med nogle ekstra gode deals, du ikke havde regnet med på forhånd. Eksempelvis på pynt eller lignende.

Vælg konfirmandens yndlingsmenu

En konfirmation er en særlig dag for konfirmanden. Derfor bør de også have lov til at vælge så meget som muligt – inden for rimelighedens grænser. Måske kunne I som forældre godt tænke jer at lave en fancy fin menu med lækre delikatesser til jeres gæster. Men hvis konfirmanden elsker mexicansk, så er det måske den vej, I skal gå i stedet? På den måde føler konfirmanden i sandhed, at det er deres dag, og at de får lov til at få deres stemme hørt. Som en rigtig næsten-voksen.

Rigtig god fornøjelse med jeres konfirmation.