Sådan arrangerer du en vinsmagning for hele familien

Overvejer du at arrangere en vinsmagning for hele familien? Det kan være en rigtig sjov og hyggelig aktivitet, hvis I er mange, der er glade for vin. Men hvis du ikke har arrangeret sådan en aften før, så ved du måske ikke, hvad du skal have styr på. Læs med videre her og find ud af, hvordan du arrangerer en vinsmagning for hele din familie.

Køb forskellige vine

Først og fremmest skal du købe forskellige vine, så der er lidt af hvert, som I kan smage på. Køb her. Når du har fået styr på vinene, skal du huske at have de rette vinglas. Du bør ikke servere de forskellige vine i tilfældige glas. I stedet skal du vælge vinglas med den rigtige form alt efter vintypen.

Blyant og blokke

Det er ligeledes en fordel at have blyanter og blokke klar til alle dine gæster. Herved er det muligt for alle at bedømme de forskellige vine. Det kan være sjovt at snakke om, hvilken vin der var de forskellige gæsters favorit. Måske har I alle valgt den samme vin, eller måske kan I lide vidt forskellige vine.

Husk at have en karaffel klar

Sidst men ikke mindst bør du sørge for at have en karaffel klar. Det er ikke en nødvendighed, men det er skam en fordel. En karaffel ilter nemlig vinen, hvilket eksempelvis får en rødvin til at åbne sig mere op. Desuden bliver der frigjort flere aromaer og smagsnoter. Du bør derfor overveje at få fingrene i en karaffel.