Familieaktivitet: Den store bagedyst

Er du og din familie nogle af de mange tilskuere til Danmarks årlige kåring af den bedste amatør bager, der finder sted i programmet ’Den Store Bagedyst’? Måske er i bage- og/eller kageglade, og mangler en aktivitet til den næste store familiedag? Så kan det være I forsøge jer med jeres egen bagekonkurrence.

Overvej niveauet og strukturen for begivenheden

Inden man iværksætter den store konkurrence med ambitioner om smukke mousse- og fondantkager, kan det være fordelagtigt at overveje, hvordan bageriet kan tilpasses jeres familie. Hvor gamle er jeres børn? Er de i stand til selvstændigt at stå for en kage, eller kan det være meningsgivende at inddele familien i hold med en forælder? Derudover kan der være nogle logistiske udfordringer, da størstedelen af hjem har ét køkken og dermed en begrænset mængde plads. Vurdér derfor, hvad der kan lade sig gøre i jeres hjem, så begivenheden ikke ender i et uforløst kaos.

Søg inspiration

Efter de praktiske overvejelser er det tid til at igangsætte det kreative arbejde. Ligesom det observeres i programmet, er der en masse ting, der skal planlægges i forbindelse med eksekveringen af den helt rigtige kage. På bakely.dk er det muligt at søge en masse inspiration, hvor der desuden er mulighed for at finde alskens bageudstyr, så kreativiteten ikke skal begrænse sig. Man kan endvidere finde flere af programmets deltageres kreationer og tilhørende opskrifter på programudbyderen DR’s hjemmeside.

Minimér madspildet

Afslutningsvist, er der forhåbentligt en masse god kage, der nødigt skulle gå til spilde. Undersøg om kagerne kan fryses ned og gemmes til senere, hvis man ikke kan nå og spise kagen rettidigt. Eller invitér mere familie og venner over til den store afgørelse og kåring af familiens mesterbager og kagespisning. Og husk også at skabe rammer for den gode sportsånd, så aktivitetens egentlige formål ikke fordufter i konkurrencens hede.

God bagelyst!