Få råd til det familien mangler med det samme

Familielivet er dejligt, men det er også forbundet med en lang række udgifter – nogle forventelige, og andre fuldstændig uforudsete. Dette kan nogle gange gøre det lidt svært at planlægge ens økonomi, således at man sparer op til de ting, man får brug for i fremtiden. Her kan en uforudset udgift til f.eks. en ny vaskemaskine være et stort problem, da det ikke er sikkert, at man bare lige har penge til dette.

Her kan løsningen være at tage et meget dyrt kviklån, som man kommer til at betale af på i mange år ud i fremtiden – eller man kan vælge en mere fornuftig løsning i form af en afbetalingsordning, så man kan få råd til det, man mangler, her og nu.

Benyt butikkernes egne samarbejdspartnere

Hvis familien har brug for en ny vaskemaskine her og nu, så er afbetalingsordninger faktisk rimelig fornuftige i forhold til langsigtede omkostninger. Omkostningerne er overskuelige, og der kan afvejes fordele og ulemper ved de forskellige løsninger, inden man slår til. Ofte vil butikkernes egne samarbejdspartnere kunne tilbyde en skræddersyet løsning, der passer bedst muligt, og disse er således gode at gå til, hvis en afbetalingsløsning er på tale.

Mange gange har butikkerne tilknyttet én eller flere samarbejdspartnere, der tilbyder gode afbetalingsordninger – og mange af disse kan endda være rentefrie i en kortere eller længere periode. Der er f.eks. en del ViaBill shops, hvor man laver en aftale med ViaBill, der således betaler butikken det fulde beløb med det samme. Dette er en fornuftig ordning for både butikkerne og forbrugerne, og det gør det muligt at købe nu og betale senere, når man har luft i økonomien igen.

Hold dig fra kviklån, hvis det er muligt

Som allerede nævnt, så er kviklån sjældent den bedste vej ud af en økonomisk presset situation, og her er det stort set altid bedre at vælge en afbetalingsordning i stedet for et decideret lån. Kviklånene har ofte meget store renteudgifter, hvis lånene er relativt små, og her kan man hurtigt komme til at betale af for evigt, hvis man ikke passer på.

Der er mange gode muligheder for at få råd til lige det, man mangler – men kviklån er ikke en af de bedste muligheder på markedet.