Få styr på din virksomhed og få overskud til din familie

For mange kan det være meget overvældende at være selvstændig. Der er langt flere ting at holde styr på, når man er selvstændig, end når man er lønmodtager. Dette stiller store krav til dig som selvstændig, da du både skal klare dig godt i arbejdslivet og i familielivet. For at skabe det bedst mulige fundament for et velafbalanceret forhold mellem disse, så er det vigtigt at have fuldstændig styr på sin virksomhed.

Vælg et godt regnskabsprogram

Som selvstændig har man langt flere pligter, end som lønmodtager. Som selvstændig vil man nemlig skulle påtage sig flere roller, end man måske er vant til fra tidligere lønmodtager jobs. Dette skyldes, at der for eksempel ikke vil være en indkøbsafdeling til at tage sig af indkøb og en økonomiafdeling til at tage sig af alt vedrørende økonomien. Når man er selvstændig, skal man selv sørge for at få indberettet til moms og for at kunne gøre dette, er det vigtigt løbende at bogføre sine indtægter og udgifter. For at gøre dette nemmest muligt for dig selv, bør du vælge et nemt og overskueligt regnskabsprogram, hvis du selv ønsker at stå for bogføringen. Hvis du er på udkig efter det bedste gratis regnskabsprogram, så skal du blandt andet have for øje, om der er gratis bogføringshjælp, hvis du ikke er vant til at bogføre. Herved bruger du mindst mulig tid på de regnskabsmæssige aspekter og kan bruge mere tid på at tjene penge og på at pleje din familie.

Tal med andre selvstændige

Som selvstændig kan man ofte stå med rigtig mange spørgsmål. Disse spørgsmål kan både dreje sig om simple dagligdagsspørgsmål, men også om spørgsmål angående strategi og retningen for din virksomhed. Det er vigtigt at huske på, at andre selvstændige helt sikkert har stået med de samme tanker som dig. Derfor kan det være en rigtig god ide at række ud til andre selvstændige, som man kan sparre med. Hvis du har en person, som du ser rigtig meget op til og anerkender meget for sit selvstændige arbejde, kan det eventuelt være en ide at få denne person som mentor. Herved vil disse spørgsmål ikke fylde for meget i dit hoved og du vil derfor få mere overskud til din familie.

Lav faste arbejdsrammer

Selvom, at det kan virke fristende at arbejde, når man er mest motiveret for det, uanset om det er morgen, middag, aften, hverdag, weekend eller helligdag, så er det vigtigt at få noget struktur på ens arbejdstider. Herved vil din familie også have noget mere konkret at forholde sig til. Samtidig vil du selv bedre kunne skelne mellem arbejdsliv og privatliv. Dette vil give en meget bedre balance, der vil gøre, at du er mere fokuseret på dit arbejde, når du arbejder og på din familie, når du holder fri.