Få gnisten tilbage i parforholdet

Er dig og din kæreste også kommet over den første periode af jeres parforhold? Den såkaldte lyserøde sky?

Eller har I været sammen i mange år og har svært ved at finde hinanden? Der er heldigvis hjælp at hente i begge tilfælde. Mange forhold skal dog først indse, at der er et problem, før at det kan løses.

Belastende faktorer for forholdet

Det er ikke altid nemt med parforhold. Selvom kemien mellem to mennesker er der, kan der være masser af udefrakommende faktorer, som gør det svært at være i.

Hvis ens partner eller man selv går igennem en sorgfuld periode, kan det være svært for partneren at vide, hvad der skal til for at hjælpe.

Et eksempel mange parforhold bliver udsat for er f.eks. når de flytter sammen for første gang. Det kan være noget så prøvende at skulle bo under samme tag, og det kan især være udfordrende, hvis det er på et fåtal af kvadratmeter.

Lyt og tal sammen

Det vigtigste er kommunikationen i et forhold. Hvis man ikke kan kommunikere med sin partner, er det ofte der, at det går galt. For at forhindre det, er det vigtigt indimellem at tjekke ind med hinanden og høre, hvordan det står til.

Hvis din partner åbner sig op og fortæller dig noget, der går dem på, er det til gengæld vigtigt, at du ikke forsvarer dig selv med det samme.

Nogle gange er det bare vigtigere at lytte til din partner for ofte handler problemet om noget større end blot små irritationer. Lyt til din partner og tal om de problemer, der opstår løbende.

Få hjælp i tide

Det er helt okay at indrømme, at man har brug for hjælp. Det viser blot, at man virkelig ønsker at blive i parforholdet, og at man vil gøre alt for at det skal komme til at fungere.

Alle parforhold kan have brug for lidt hjælp en gang imellem, men det handler også om at få hjælpen i tide.

Heldigvis kan man få professionel hjælp i parforholdet, når man er klar til det. Kom i parterapi her og mærk forskellen på dig og din partners forhold.

Det kan være, at der er både sagt og gjort ting, som går over tilgivelsens rand. Det er derfor vigtigt, at man tidligt indser, at der er et problem og om man tænker, at det er det værd at løse.