Få mere familiehygge i en travl hverdag

Familie

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

I en presset hverdag kan det være svært at finde alt den tid, man egentlig har lyst til i forhold til at hygge med familien. Det er ærgerligt som bare pokker, og derfor er det vigtigt, at der bliver planlagt og sat noget i kalenderen, så man ved, at disse timer eller dage skal bruges med familien. På den måde undgår man at booke alt mulig andet ind.

Her i dette indlæg kigger vi på nogle simple ting, som kan skabe mere tid til hygge i familien, selvom hverdagen måske er presset.

Hyggesøndagen

Søndagen er hellig for det fleste, og det skal da bare udnyttes. Lav en aftale om at I hver anden søndag bruger en hel dag sammen på forskellige ting. Eventuelt kan I skiftes til at bestemme, hvad dagen skal bruges på. Det kan være at børnene starter, derefter er det mor, og så er det far. Det er så personen, der er ansvarlig for, hvad dagen skal bruges på, hvad enten det er filmmaraton, kagebagning eller brætspilsdag. Og i forlængelse af det hele kan det klart anbefales, at mobilerne pakkes langt væk. Det gør bare alle mere nærværende.

Maddag med børnene

Køkkenet er samlingsstedet for mange ting i familien, og hvorfor er det ikke også det med dine børn? Du ved selv, hvor hyggeligt det er at lave mad med din bedre halvdel fra tid til anden. Situationen er helt det samme med børn. De er nysgerrige og har måske nogle sjove ideer, men dem kører du bare med på.

Ved at have dem med i køkkenet stjæler det ikke særlig meget tid i den travle hverdag, fordi der skal jo alligevel mad på bordet. Vælg en fast dag, og hold jer så til den. Ved at have en fast maddag kan barnet eller børnene også bruge ugen eller dagene op til i tænkeboks, så de kan komme i tanke om den helt perfekte ret til middagsbordet.

Tag på familieudflugt

Dette er en af dem, som tager lidt længere tid, og det kan sagtens strække sig over en hel dag – eller måske endda flere, hvis I har mod og tid til det. Det betyder også, at udflugten skal planlægges i god tid, hvis I vil afsted fredag efter arbejde til søndag eller lignende. En familieudflugt kan gå mange steder hen, og det er kun fantasien, der sætter grænserne. Så inddrag endelig de små – mon ikke de har nogle gode ideer.

At tage på en længere familietur sætter måske for store krav til den lille bil. Det kan jo også være, at der skal venner med? Er det tilfældet, kan man leje en minibus til at køre til og fra den endelige destination.

Her er en side som 3bustilbud.dk en god mulighed. Du skal blot udfylde en formular, hvor du skriver hvor og hvornår, I vil hentes, og så henter den tilbud fra en lange række vognmænd, så du får den bedste pris på lige den tur, I skal på.

Alle har en travl hverdag, men med lidt planlægning kan der også være plads til at bruge tid med den dejlige familie.