Fem gode grunde til at planlægge en fisketur med familien

Overvejer du at pakke bilen med fiskeudstyr og tage af sted med familien, men er du i tvivl om, hvordan du får de resterende familiemedlemmer med på ideen, kan du her i artiklen finde 5 gode argumenter, som forhåbentligt kan overbevise dem om, at næste familieudflugt skal være en fisketur.

I kommer ud i naturen

At komme ud i den fri natur og i særdeleshed at få frisk luft, er rigtig sundt for både krop og sind. Særligt i disse tider, hvor flere og flere bliver mere og mere inaktive, er der god grund til at planlægge familieaktiviteter, som foregår i naturen.

På en fisketur kan teenagere komme lidt væk fra iPad og Playstation, ligesom mor og far kommer væk fra kontorstolen på jobbet.

Undersøgelser har desuden vist, at natur, frisk luft og fuglekvidr har en afstressende effekt på mennesker.

Vi tør godt vædde på, at I vil opleve bedre humør og mere energi samt overskud efter en dag ved vandet.

Det koster kun ganske lidt at tage på fisketur

Hvis I ikke har noget fiskegrej, kan det rigtigt nok koste lidt at komme i gang, men man kommer utroligt langt selv med en gammel fiskestang og et hullet fiskenet. Du kan derfor sagtens finde dit gamle og brugte fiskegrej frem fra skuret eller måske købe en brugt fiskestang på nettet.

Når I først har udstyret, er der praktisk talt ingen udgifter forbundet med at fiske. Vælger I Put and Take, vil I kommer til at betale, men ellers er det kun eventuelle transportudgifter og madpakke til turen, som koster.

I får tid til at tale sammen

Når man er på fisketur er man væk fra hverdagen og de forstyrrelser, som man normalt oplever. Derfor kan i uforstyrret nyde hinandens selskab og få talt om alt det, som der ellers normalt ikke er tid til. Meget af fisketuren går med at vente, og her er det perfekt at samle lidt op på hinandens liv.

Vi kan desuden anbefale, at man lader mobilerne ligge derhjemme, så samværet ikke bliver forstyrret af SMS’er, Snaps og beskeder på Messenger.

Måske fanger I en fisk til aftensmaden

Der er ingen garanti for, at I kommer hjem med en fisk, men hvis I er gode (og en smule heldige) kan det sagtens være, at I kan sætte tænderne i en friskfanget torsk til aften.

Det er vores erfaring, at selv de mest kræsne familiemedlemmer er mere tilbøjelige til at smage på fisk, hvis de selv har været med til at hive den i land, så måske I får jer en ny livret oveni hatten.

Der er mulighed for at få motion

Fiskeri foregår som udgangspunkt stillesiddende, men hvis man ønsker det, kan man med fordel sørge for at gøre turen mere aktiv.

I stedet for at slå sig ned og fiske det samme sted hele dagen, kan I bevæge jer rundt ved vandet og forsøge at finde nye og bedre steder at fiske. På den måde øger I ikke blot chancen for at få bid, I får også rørt jer og motioneret.