Fire tips til at få bedre badevaner i familien

For mange er badet et lille frirum. Det er en tænkepause fra hverdagen, hvor man for en gangs skyld ikke risikerer at blive forstyrret. Derfor ender mange måske også med at bruge lidt for langt tid under bruseren uden grund for så at glemme alt om det, til de står der igen.

Badet er ikke noget, vi snakker meget om, men det skulle vi måske. Mange af os kunne nemlig få stor glæde af lidt forandringer. Det gælder både børn som voksne. Derfor får du i denne artikel nogle tips til at få lidt bedre badevaner i familien.

Spar på parfumen

Det kan være lækkert at stige velduftende ud ad badet. Det bliver nemlig ofte associeret med renlighed, men er det i virkeligheden nødvendigt med al den parfume? Mange putter jo alligevel en deodorant og måske en parfume på efter badet.

Desværre kan parfume også være skadeligt, og for meget af det kan resultere i en overfølsomhed eller allergi, som kan blive generende. Derfor kan du med fordel vælge parfumefrie produkter.

Plejende hårprodukter

Måske har du allerede nogle produkter, du bruger til daglig. Så er det let at holde dig til dem, for hvem har egentlig tid til at prøve noget nyt? Vil du alligevel gerne have sundere hår og hurtigere hårvækst, så skulle du måske skifte de skrappe hårprodukter ud med nogle mildere nogen af slagsen.

En shampoo uden sulfat vil være et godt sted at starte, hvis hårets og hovedbundens sundhed betyder noget for dig.

Tag kortere bade

Selvom det kan virke dejligt terapeutisk at stå under det rindende vand og lade tankerne flyde, så er det ikke en god idé i længden. For det første så kan det nemlig blive dyrt, hvis vandet løber mere end nødvendigt. For det andet er det heller ikke godt for miljøet.

Det vil få en stor betydning, hvis alle i familien kan tage kortere bade.

Skru ned for varmen

Det varme vand kan godt nok føles dejligt mod huden, men det kan også være skadeligt for den. Det kan nemlig virke udtørrende for hud såvel som hår. Derfor er det altså en god idé også at skrue ned for varmen, når du er i bad.

Faktisk er der flere gode grunde til at tage kolde bade, men hvis det er for drastisk for dig, så kan du også bare skrue en smule ned.