Forældretid

Det at blive forælder, er det bedste, som er sket for dig. Det hårde arbejde hver aften, når dit barn skal puttes, og de lange vågne nætter er både hårde og betydningsfulde. Det at blive forælder kan tage på dine kræfter, hvilket du måske kan mærke på bestemte tider af døgnet. Tid til dig har der ikke været plads til siden, at den lille nye er kommet til verden, men du kan nemt få skabt plads til det.

Skab pladsen

Det er måske hurtigere sagt end gjort, men at finde plads til, at du kan være dig alene, behøver faktisk ikke at være så indviklet, som du tror. Mange mennesker har en tendens til at gøre det besværligere, end det er. Det kræver, at du har en snak med din partner, hvor du fortæller, at du godt kunne tænke dig at lave noget alene i et par timer. De par timer behøver ikke at være hver dag, men I kan blot aftale en til to gange om ugen, hvor din partner overtager din rolle for en stund. På den måde får din partner også muligheden for at være alene med den lille. Det handler blot om at få italesat dine tanker – folk kan nemlig ikke læse dem.

Alene tiden

Førhen plejede du måske at være meget sammen med veninderne, hvor I tog på cafe, og fik en god sludder. Dette har der ikke været meget plads til efter, du har fået barsel. Tag derfor kontakt til dine veninder og aftal en dag. Hvis du ikke har lyst til at tage langt væk, kan du aftale, at I kan mødes på den nærmeste cafe. Udover venindetid er der også mig-tid, hvor du er helt alene. Mig-tid var for dig måske førhen lig med træning. Du kan derfor gå eller løbe en lang tur eller give den gas nede i fitness. Hvis du mangler inspiration til, hvordan du kan komme ind i den gode rytme og rutine igen, kan Helseboost måske være det rette valg for dig.