Forretning og familie – sådan gør du

Hvis man har en succesfuld forretning, kan det være svært at kombinere både den og familien. Måske har du mange bekymringer for dens fremtid, eller måske afsætter du ikke tid nok af til familien. Begge dele er en betydelig stressfaktor i hverdagen, og derfor får du denne guide som hjælp til, hvordan du håndterer at styre begge dele på en god måde.

Overvejer du at give virksomheden videre?

Skrubler du en del over at skulle give firmaet videre? Det er helt naturligt at være ængstelig omkring sit arbejde; og specielt, hvis det er dit livsværk og projekt. Du kan se meget mere på denne side, hvis du vil vide mere om generationsskifte og få professionel rådgivning.

En anden ting er at stole på egne og andres evner. Du skal selvfølgelig ikke sætte det over styr, men se det gerne som en god mulighed for din virksomhed at følge en måske mere moderne stil.

Arbejder du meget?

For rigtig mange mennesker fylder arbejdet meget mere, end det egentlig burde. Det kan faktisk være så slemt, at det sætter en stopper for venskaber, familiedynamikken og din egen hverdag. Men det behøver faktisk slet ikke at være sådan – for med nogle enkelte råd kan du få meget mere overskud og bedre livskvalitet. Se for eksempel her:

  1. Gå ned i tid

Det kan virke unødvendigt og irriterende, men ikke desto mindre må mange sande, at det er bedst, hvis de går ned i tid – især, hvis arbejdet fylder så meget, at der slet ikke er plads til nærvær og egenomsorg. I sidste ende kan en nedsat tid give en væsentlig forøgelse af livskvaliteten – også selvom det ikke virker sådan.

  1. Udarbejd et skema

Et skema er guld værd for dig, der plejer at have travlt i hverdagen. Uden et skema kan alt virke som meget mere, end det er, fordi du har det hele i hovedet. Det kan give enormt meget stress, og et skema vil fjerne en meget stor del af det, hvis du ikke har sådan et i forvejen. Du kan skrive alt det ind, du vil – lige fra arbejdstider til spiseaftaler.

  1. Prioriter i din hverdag

Det er vigtigt at tænke over, hvordan man vil bruge sin tid. Den er nemlig sparsom, og ved at bruge den på de ting, der gør dig glad, øger du din glæde og afslapning. Tænk for eksempel over, hvor tit du vil have familie- eller kærestetid eller bare en enkelt gåtur.

Motion er også vigtigt

Mange har en tendens til at glemme at motionere, når de får for travlt. Derfor er det en god idé at få det ind i din hverdag, så du kan nyde den sund, rask og frisk. Hvis du tilmed har en tendens til at spise junkfood, er det også en glimrende måde at ændre det på. Hverdagen bliver kort sagt meget nemmere og mere overskuelig, hvis du er helt klar i hoved og krop.