Forstå bopæl og samvær med hjælp fra en advokat

Når du og partneren går fra hinanden, skal I tage stilling til, hvad der skal ske med det fælles barn. Et par spørgsmål om bopæl og samvær byder sig nemlig. Når I ikke selv til enighed om, hvem barnet skal bo hos, og hvilken samværsordning der skal være, skal I en tur forbi Familieretshuset. Her sikres barnets tarv via børneenheden, der sørger for, at barnet inddrages i undersøgelser og erklæringer.

Barnet får hjælp af Familieretshuset, når forældrene er uenige

Pointen med børneenheden er, at barnets interesser er klart de vigtigste, når samvær skal aftales. Det er den del af familieretshuset, der sørger for at hjælpe barnet, der står midt i en situation præget af tvivl eller usikkerhed om bopæl og samvær. Se mere om bopæl og samvær her inde på websiden foraeldremyndighed.dk, hvis du ønsker at blive klog på, hvilken rolle barnets behov egentlig fylder.

Bliv klogere på børneenheden og dens ydelser

Ønsker du at blive klogere på børneenheden, og hvordan dit barn via denne får hjælp til at komme helskindet gennem forløbet i Familieretshuset, så læs om børneenheden her eller klik her. Noget godt ved børneenheden er, at den kan give dit barn en kontaktperson og kan yde børnesagkyndig rådgivning. Hele enhedens formål er at sikre fokus på barnets trivsel, og at det inddrages undervejs.

Hav en advokat, hvis I ikke bliver enige om bopæl og samvær

Ved du ikke, hvordan du griber bopæl og samvær an, er det ved Familieretshuset, du får hjælp til at finde en løsning. Når du og barnets anden forælder ikke til en løsning her, kan det være, der bliver en sag i familieretten. Her bliver det godt at kende til en advokat, fx én du har fundet inde på siden foraeldremyndighed.dk, som kan hjælpe dig godt i mål. Brug for hjælp til juraen? Så find en advokat.