Fyld julen med hyggelige familietraditioner

Julen er børnenes fest. Måske dét ordsprog først og fremmest hentyder til juleaften, som holder de fleste børn kørende i højeste gear hele december, men det er så absolut ikke det eneste, vi har at se frem til i juletiden. Julen er nemlig fyldt med traditioner, og det er aldrig for sent at starte en ny i familien. Hver en lille ting er med til at gøre hele december ekstra hyggelig for hele familien. Læs med her om fire ting, familien kan samles om og hygge sig med til jul.

Julekalender eller pakkekalender

Julekalenderen, der må åbnes hver morgen eller hver søndag, er med til at holde spændingen oppe hele julen, både for voksne og børn. Der findes et hav af muligheder, lige fra chokoladejulekalenderen til den hjemmelavede pakkekalender. En julesok med pakker er også altid et kæmpe hit. Tag jer tid til at åbne pakkerne sammen ved morgenbordet, mens I tænder kalenderlyset og hygger sammen, så bliver hver dag med garanti lidt mere magisk i December.

Julepynt til hele huset

Lav stuen til et juleværksted i en enkelt weekend, og tag et par dage fri til at klippe og klistre med ungerne. Selv de mindste kan lave guirlander, og til de lidt mere fingernemme kan julehjerter og julestjerner være den perfekte udfordring. For de rigtig kreative er hjemmelavede kravlenisser måske den ultimative udfordring. Brug en halv dag på at pynte huset sammen og dermed forvandle de ellers vante omgivelser til et magisk julehjem sammen.

Julebag og julehygge

Julebagværk er for mange noget af det allerbedste ved julen, og det er noget, der sagtens kan laves sammen flere gange i løbet af julen. Afsæt mindst en enkelt gang – og helst den første – til at gøre det sammen. Mulighederne er uendelige. I kan lave julesmåkager, honningkager, pebernødder, klejner og alt, hvad hjertet ellers begærer i den søde juletid. Julemarcipan behøver så absolut heller ikke være kedeligt at lave. Køb godt ind med nødder og chokoladeknapper, farv marcipanen forskellige farver med frugtfarve, og sæt ungerne i gang med at lave julemarcipan. Der er ingen regler – alle sjove dyr og figurer kan få nissehuse på!

Pynt juletræet sammen

Intet skaber julestemning som et juletræ! Selv hvis I holder jul et andet sted, kan det være den dejligste tradition selv at hente sit juletræ og pynte det sammen efter alle kunstens regler. Et juletræ med lys, julekugler og en stjerne i toppen pynter i ethvert hjem og behøver ikke at være stort. Skal I ikke have pakker under træet, behøver det måske ikke være større, end hvor det stadig kan stå på bordet. Det er tanken, der tæller, og det er stadig hyggeligt at sætte julekugler på, uanset størrelse!