Gode råd til familieforøgelsen

Er du i den lykkelige situation, at der snart er en lille ny på vej, og I går fra to til tre? Eller forsøger I at blive forældre? Hvordan I forbereder jer på livet med børn, kan I få et par gode råd om her.

Husk jer selv og hinanden

Det er en omvæltning at blive forælder, og i hverdagen er det ikke bare vigtigt at tage sig godt af jeres barn, men også parforholdet – og jer selv. Det er vigtigt, I hjælper og støtter hinanden undervejs. Har I brug for det, kan I henvende jer til en parterapeut eller en psykolog i københavn.

Læs forberedelsesbøger

Det er nok svært at forberede sig fuldstændigt på, at baby kommer. Men det kan være et godt udgangspunkt at læse nogle bøger, som kan være med til at forberede dig på livet som forælder.

Gør børneværelset klar

Kan du næsten ikke vente med at indrette et fint børneværelse? Gå på opdagelse i en helt ny verden af hyggeligt interiør og flotte dekorationer, du kan lade dig inspirere af. Få fingrene i de essentielle møbler som fx en vugge, et puslebord og et sted til det bløde babytøj. Måske skal der hænge en sengehimmel over sengen og ved siden af stå en behagelig stol, du kan læse godnathistorier fra og amme i.

Det kan være fint at male væggene i en flot farve eller sætte noget hyggeligt tapet op, som giver en stemning til værelset. Dekorér med flotte detaljer som plakater, familiebilleder og en uro.

Pak hospitalstasken

Når det er ved at blive tid, er det en god idé at forberede sig til, når turen går til hospitalet. Derfor kan I med fordel starte med at pakke hospitalstasken med de essentielle ting som eksempelvis bleer og ammebh’er, så I er klar til at tage af sted.