Gør stuen til familiens samlingspunkt

Dette indhold er sponsoreret

Der er intet bedre end at samles med familien og bare nyde hinandens selskab. Hygge er indbegrebet af dansk kultur, og det praktiseres bedst med familien rundt om pejsen eller fjernsynet. For at sikre den hyggelige stemning bør der dog gøres noget ud af atmosfæren i rummet. 

De fleste familier har stuen som samlingspunkt, når familien skal hygge sig. Derfor er det vigtigt, at der bliver sat en behagelig stemning i stuen, så man bare kan slappe af og fokusere på hinanden. I denne artikel giver vi dig derfor tre tips til, hvordan du skaber en hyggelig stemning i stuen, så den kan fungere som samlingspunkt for familien.

 

Sørg for liv på væggene

Til at starte med bør du sørge for, at rummet emmer af liv. Der er mange måder at gøre dette på, men en af de mest effektive er at sørge for, at væggene i stuen ikke bare er helt tomme. Her kan du blandt andet pynte væggene med flotte billeder eller malerier, som skaber lidt liv i hjemmet. Det kan eventuelt være billeder af jeres familie, som gør det mere intimt og personligt.

I stedet for et billede eller maleri kan I også vælge en plakat. Plakater er rigtig smarte, da de har et meget let og enkelt udtryk uanset størrelsen på dem. Dertil kan I få nogle store rammer til plakater, som får det til at se endnu mere elegant ud.

 

I skal altid kunne sidde behageligt

Hvis I skal sidde en hel aften og nyde hinandens selskab i stuen, er det selvfølgelig vigtigt, at I kan sidde eller ligge godt. Derfor bør du prioritere behagelige møbler samt massere puder og tæpper. Det hele behøver ikke altid kun at skulle se godt ud. Komfort er mindst lige så vigtig, hvis du vil skabe en hyggelig atmosfære.

Når du vælger komfortable møbler, betyder det også, at du og din familie kan slænge jer, som I har lyst. Det skaber en afslappethed, som er essentiel for den gode stemning. Puder og tæpper giver udover komfort også en hjemlig og rolig atmosfære. 

 

Lys og stemning

Der er få ting, der er bedre til at give en hyggelig stemning end levende lys. Især i de mørke tider giver de levende lys en helt særlig effekt. Hvad enten det er fyrfadslys på bordet eller lanterner, der står lige uden for vinduet, så skaber det en følelse af ro at kigge på det. Særligt hvis I formår at have levende lys som den eneste lyskilde til jeres hyggeaftener, vil det skabe en intim stemning.

Der findes rigtig mange fine løsninger med levende lys. Derfor bør det være muligt at finde noget, der stilmæssigt passer ind hjemme ved jer. Der er dog den ulempe ved levende lys, at det skaber et dårligt indeklima. Heldigvis findes der i dag elektriske løsninger, som ligner fyrfads- eller stearinlys, hvor du ikke behøver at bekymre dig om dette.