Gør drømmen om en hjemmeside til virkelighed

Drømmer du om at starte din egen hjemmeside, hvor du kan formidle din viden, drive din virksomhed eller noget helt tredje? Hvis ja, så har du måske tænkt, at det er et stort og uoverskueligt projekt, som du derfor ikke tør kaste dig ud i. Denne tankegang er imidlertid ikke særlig brugbar, for selv uden erfaring kan du faktisk godt få din helt egen hjemmeside.

Familieblog eller webshop til din virksomhed

En hjemmeside kan være mange ting, og inden du kommer for godt i gang, er det en god idé at tage stilling til, hvilken type hjemmeside du drømmer om.

Hvis du primært vil bruge din hjemmeside som en platform, hvor du kan dele personlige historier, opskrifter eller lignende, vil det nemlig kræve noget andet, end hvis du gerne vil have en professionel hjemmeside til din virksomhed, hvor der måske skal være en webshop samt en masse andre funktioner.

Typen af hjemmeside vil være afgørende for, hvor meget der kræves for at få den stablet på benene, samt om du selv kan lave den, eller om du må have professionel hjælp.

Kan jeg klare det selv?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du selv kan lave din hjemmeside, er det en god idé at undersøge, hvad der skal til og at gøre op med dig selv, hvor meget tid du er interesseret i at bruge på projektet.

Hvis du vil blive klogere på, hvilke fordele og ulemper der er ved selv at lave en hjemmeside, så læs mere på denne side.

Som udgangspunkt er det en god idé, at du kun laver din hjemmeside selv, hvis du har erfaring, og hvis du har overskud til at bruge masser af tid på projektet.

Indhent tilbud på hjemmesider

I tilfælde af at du når frem til, at du ikke kan magte selv at stable din hjemmeside på benene, er det en god idé at indhente nogle tilbud, så du kan finde frem til en god pris med et højt kvalitetsniveau. Når det kommer til typen af hjemmesideleverandør, kan du blandt andet overveje følgende:

  • Freelancer

  • Webbureau

  • IT-virksomhed

Hvis du har brug for en hjemmeside med mange funktioner, vil en IT-virksomhed som regel være god til at dække dine behov. Uanset hvilken type leverandør du vælger, vil der dog være stor forskel på kvaliteten, så det er en god idé at vælge med omhu.