Gør hverdagen lettere

Når hverdagen melder sig, kører du på din faste rutine. Du vågner op med søvn i øjnene, strækker dig og vækker børnene. Afsted i skole og herefter på arbejde, hvor du efter arbejde skal tilbage i børnehaven eller i SFO’en for at hente dine børn. Hjemme, hvor du endelig tænker, at du kan slappe af, men du tager fejl. Der skal laves aftensmad, og nu skal børnene puttes. Sådan en hverdagsrutine ser sådan ud for mange danske børnefamilie. Her kan du få nogle tips til at gøre din hverdag nemmere, så du ikke er den trætte forælder, men i stedet den, som rummer overskud.

Tips

  • En ny dag betyder, at børnenes madpakker skal smørres. I stedet for at smøre dem om morgenen inden, at I skal ud ad døren, så gør det om aftenen. Madpakkerne kan du smøre i fred og ro, når børnene er puttet, mens du lytter til en god podcast eller ser din yndlingsserie. Du vil opleve, at din morgen med børnene vil være mindre stressfuld, og du kan herved være mere tilstede sammen med dine børn.

  • Tøjkrisen – af og til oplever du garanteret, at du har en tøjkamp med dine børn om morgenen, fordi de gerne vil have den samme bluse på, som de havde på i går. Du synes, at de skal have en ren bluse på for, at de kan fremstå som renlige børn. Tøjkampen om morgenen er aldrig behagelig, da stemningen i rummet kan blive intens. Lad børnene i stedet for få deres bluse på to dage i træk, hvis der ikke er en stor plet på. Børn har få bekymringer, og hurra for det.

Rund dagen godt af

Dagen er gået, og det er tid til aftensmad. Overskuddet efter en lang hektisk dag er ikke til at finde. Du kan derfor i stedet tage børnene med i hånden på Cafee og restaurant på Frederiksberg. Kom ud og få en hyggelig aften sammen hos Mad Disken – det vil du og børnene elske. Snak om, hvordan jeres dag har været, og slut en dejlig dag godt af.