Guide: Sådan kan I holde familiejul i udlandet

Julen står for døren, og der er mange, der er ved at planlægge julegaveindkøb, julefrokost og juleaften. De fleste familier holder den traditionelle juleaften i hjemmets stue med dans om træet og god, dansk julemad. Men der er også en del, som gerne vil give sig selv en rejse i julegave ved at holde julen i udlandet. Lyder det fristende? Få inspiration til at holde jul uden for de danske grænser herunder:

Planlæg tidsrummet

Start med at planlægge, hvornår I gerne vil tage ferie. Vil I tage fri fra arbejde og hive ungerne ud af skolen for at komme afsted, inden juleferien rammer? Kunne I tænke jer at inkludere nytåret i jeres julerejse?

Vælg det rigtige feriested

Der er mange perfekte steder at holde juleaften, uanset om I er til varme, solcreme og pool eller Julemandens tilholdssted. Husk lige at tjekke, om familiens pas stadig er gyldige, eftersom en tid med corona for mange har betydet en pause på rejsefronten.

Hvis I gerne vil fejre højtiden under sydens sol, kan I smide benene i poolen eller fødderne i sandet på en af Grand Canarias lækre strande, mens I nyder varmen. Pak tasken med solcreme, badetøj og solbriller, hvis I gerne vil skifte gråvejret ud med sydens sol.

Eller I kan suse ned ad løjperne, mens I synger julesange. Vejret herhjemme garanterer ikke sne juleaften, men hvis I gerne vil på en skitur og bygge snemænd, så er der flere steder, der godt kunne byde på en omgang sneboldkamp.

Behold juletraditionerne

Selvom I rejser et andet sted hen, kan I sagtens beholde nogle af jeres yndlingsjuletraditioner, hvis I altså har sådanne. Solcreme på kroppen og så danse rundt om palmetræerne, mens I synger julesange. Tag gaverne med hjemmefra. Måske kan I også finde en lokal restaurant, som serverer and?