Hvordan kan lavt selvværd i familien behandles?

A young woman looking at her reflection in the mirror, unhappy with what she is seeing.

Der kan være mange ting i hverdagen, som tynger en. Hvis der i familien er en eller flere personer, som har lavt selvværd, er det enormt vanskeligt. Det kan nemlig være svært at overkomme dette syn på sig selv, hvis man ikke får hjælp.

Det kan for mange være en god løsning med psykolog lavt selvværd, som kan hjælpe med at overkomme dette problem. Behandlingen for lavt selvværd er forskellig fra person til person, men generelt kan det være en god ide med samtaleterapi hos en psykolog.

Samtaleterapi

Hvis man har lavt selvværd, kan det være en god ide med psykologhjælp. Hos denne psykolog vil man komme til samtaleterapi. I denne terapi vil der blive lagt vægt på forskellige ting, blandt andet den barndom, man har haft. Barndommen kan nemlig spille en stor rolle i det billede, man har af sig selv.

Den måde man er blevet talt til, samt hvorvidt man er blevet anerkendt, kan have en stor indflydelse på, hvordan selvværdet senere er. Der kan også være snak om ting som mobning, hvis det er noget, man tidligere har haft problemer med. Disse er nemlig alt sammen ting, som kan være skyld i dette dårlige selvværd.

Det er ikke pinligt at spørge om hjælp

Hvis en eller flere personer i familien har lavt selvværd, men ikke er interesseret i eller pinlig over at få hjælp, kan det være en god ide at tage en snak med dem omkring det. det er nemlig ikke pinligt at få hjælp.

Det er derimod modigt, at man tør opsøge hjælp, når man har brug for det, fremfor at leve videre med et problem, der har stor indflydelse på humøret og psyken. Alle mennesker kan sommetider have brug for lidt ekstra hjælp, og det er slet ikke så unormalt, som man måske tror det er.