Idéer til den travle familie

Du kender sikkert følelsen? Så snart du har fri, så starter næste etape af dagens maraton. Børnene skal hentes, der skal handles og laves mad. Samtidig kan børnene være trætte ovenpå en lang dag, og så kan det hele hurtigt blive kompliceret. Det kan godt være stressende, og dagens udfordring bliver gang på gang: Hvad skal vi spise til aften i dag?

En del af løsningen kan være en madplan. Idéen er, at du nøjes med at handle få gange om ugen og du har i forvejen planlagt, hvad I skal spise. Så kan du spare noget mental energi og styre bedre igennem eftermiddagene.

Søg inspiration overalt og gem på succeserne

Du kan lede efter opskrifter i bøger, i blade eller se videoer på nettet. Gør det til en sport at holde udkig efter nye ideer. Det kan være en god idé at samle på livretter og børnenes favoritter. Så lav din egen opskriftssamling af retter du ved, er et hit hos børnene.

Her er et eksempel på en blog med opskrifter og mange eksempler på madplaner www.madling.dk. Der er også andre veje til madplanen.

Tips til når du handler

Tilbudsaviserne er et godt våben, hvis du gerne vil spare penge. Måske har du også en eller flere af de apps, der indeholder supermarkedernes særlige kundetilbud. Hvis du orienterer dig godt om ugens tilbud, så kan du på den baggrund finde udvalgte retter i din egen opskriftssamling eller andre steder, samtidig med at du sparer penge på indkøbene.

Det er praktisk at købe stort ind få gange om ugen. Du kommer til at føle dig mere ovenpå de dage, hvor du pludselig ikke skal bruge tid på at handle. Det kan også være en fordel at placere indkøbet på tidspunkter som fx søndag formiddag, hvor der ikke er helt så mange mennesker. Og husk at handle til madpakkerne samtidig.