Kæmper du med et alkoholproblem? Prøv alkoholafvænning

I dag er der rigtig mange, der kæmper med et alkoholproblem. Du er derfor ikke alene, hvis det er noget, du døjer med. Et alkoholproblem går både ud over dig selv og dine pårørende.

Heldigvis findes der flere behandlings- og afvænningstilbud, der hjælper dig ud af dit problem.

Få hjælp til at stoppe dit problem

Det er ikke nødvendigt at være alkoholiker for at have et problem med alkohol. Der er nemlig mange, der har et usundt forbrug alkohol, selvom de ikke er alkoholikere. Hvis du oplever problemer med alkohol, er det en rigtig god idé at række ud efter hjælp. Der er masser af hjælp at hente, så du har rigtig gode muligheder for at slippe af med dit problem.

Alkoholafvænning og alkoholbehandling er ikke nødvendigvis det samme. Med alkohol afvænning lærer du at holde dig fuldkommen fra alkohol og leve et almindeligt liv uden alkohol. Alkoholafvænning er dog ofte en del af et samlet behandlingsforløb.

Gør det for dig selv og dine pårørende

Der er ingen tvivl om, at det er svært at række ud efter hjælp. Det er dog vigtigt at huske på, at det er noget, du gør for både dig selv og dine pårørende. Når du har et alkoholproblem, risikerer du, at det går ud over både dit job, dine venskaber, dine familierelationer m.m. Det er ikke værd at miste alt det til fordel for alkohol.

Spørg dine pårørende om hjælp

Selvom du måske har et ønske om at få hjælp, er det ikke sikkert, at du er klar over, hvor du skal henvende dig og hvordan. Derfor er det en god idé at spørge dine pårørende om hjælp. Din familie eller venner er der for at hjælpe dig med at finde et behandlingssted, en behandlingsmetode m.m. Det er en stor hjælp i en svær tid.