Psykoterapi kan være med til at bringe familien sammen

Rigtig mange mennesker rundt i verden går med drømmen om at kunne skabe deres egen kernefamilie, hvor alle elsker hinanden, og hvor der ikke er de store problemer at forholde sig til. 

Desværre forholder det sig sådan, at det er de færreste familier, hvor alt fungerer som det skal, og hvor der ikke er nogen problemer, hverken hos familiemedlemmerne enkeltvis eller blandt hinanden. 

Går man med drømmen om en familie, hvor alt fungerer og sammenholdet er helt i top, så er det noget, som psykoterapi kan hjælpe med. 

 

Psykoterapi arbejder mod det gode liv 

Er der knas i familien, uanset om det gælder små eller store ting, så er noget, som psykoterapi kan hjælpe med at arbejde hen imod. Ønsker man psykoterapi, så kan det være en god idé at finde en, der bor i nærheden af, hvor man bor. Og heldigvis er der mange gode psykoterapeuter at vælge imellem. Du kan for eksempel finde en god psykoterapeut København

Psykoterapi handler om menneskers måde at være i verden på. Sætter man det i sammenhæng med en familie og dens medlemmer, så tager psykoterapi hånd om, hvad et godt liv har af betydning for den enkelte, og hvordan personen selv og dens familiemedlemmer kan hjælpe en til at opnå netop det liv de ønsker at kunne leve. 

 

Psykoterapi er både for børn og voksne 

De fleste psykoterapeuter tilbyder hjælp og samtaler for alle personer, uanset om det gælder individuel terapi, parterapi eller en samtale med hele familien. Det er en god ting, at der kan foregå en blanding, da det kan være enormt forskelligt, hvilke behov der er brug for. 

I forhold til familie og terapi, så er det naturligt for de fleste, at børn kan få trøst hos deres forældre og ældre søskende, og de kan opnå den følelsesmæssige kontakt, som de har brug for, ved at sidde på skødet af en voksen i deres liv. Den samme oplevelse kan de voksne i familien ikke opnå helt så let, og her kan psykoterapi være netop den rette hjælp, så alle i familien føler, at de bliver hørt og set. 

Det er på ingen måder flovt at række ud efter hjælp, især ikke når formålet er at bringe familien tættere sammen. Ofte viser det sig, at en person udefra kan være med til, at familiemedlemmer kommer til at genkende deres egne reaktions- og adfærdsmønstre, og det kan være med til, at alle i familien udvikler sig til det bedre og lærer at træffe nye valg, som er med til at bringe hele familien tættere sammen.

Kan man genkende sig selv i, at ens familie kunne have behov for hjælp udefra til at blive bragt sammen, så kan psykoterapi være noget at overveje.