Sådan kan parterapi hjælpe jer

Alle par oplever i løbet af forholdet både store og små konflikter, og det er der intet galt med. Det er en naturlig del af forholdet, at konflikter opstår. Det er håndteringen af konflikterne, som mange par skal have hjælp til, så man kan slippe skænderierne, genfinde kærligheden og få en bedre relation. Parterapi udstyrer én med nogle værktøjer, som kan bruges til at bearbejdede de udfordringer, som man står overfor. Med parterapi Amager kan man få hjælp til at tale åbent om de ting, som er svære, uden at der er nogen, som dømmer forholdet. Et sted, hvor der er plads til begge parter, plads til at lytte og forstå hinanden.

Hvad er parterapi?

Der kan være mange grunde til, at et par har brug for at få parterapi. Problemer i parforholdet kan opstå på grund af, at man har kommunikationsproblemer, hvor man kan blive frustrerede på hinanden, hvilket kan gøre, at de små samtaler med tiden ender i større diskussioner. Måske har man problemer med sexlivet, hvor der sjældent er samleje. Det er blevet nemt at nedprioritere intimitet og kærestetid til fordel for mange af dagligdagens gøremål, såsom arbejde, rengøring og madlavning. Der kan være mange årsager til længerevarende skænderier, og derfor kan parterapi være et godt værktøj til at blive bedre til at håndtere de problemer, som måtte opstå i løbet af et parforhold.

Hvordan kan parterapi hjælpe?

Der er ingen magisk kur, som kan redde alle forhold. Men et godt udgangspunkt er fuldstændig ærlighed fra begge parter. Ærlighed er fundamentet for et godt og succesfuldt langtidsforhold. Når man er i terapi, både sammen og hver for sig, er der mulighed for at øge chancen for at undgå et brud. Parterapi kan hjælpe med at løse konflikter, før de forårsager uoprettelige skader på parforholdet. Man får værktøjer og teknikker af parterapeuten. Parterapi kan løse problemer, såsom at fjerne tanker om et muligt brud, genskabe gnisten, bedre kommunikation, styrke tilliden i forholdet og få bedre sexliv.

Ægteskabsrådgivning

Ikke alle ægteskaber har et behov for rådgivning, men for mange kan det alligevel være rart. For at kunne skabe et langt og sundt forhold, er det en vigtig egenskab, at man kan spotte og løse konflikterne, før de vokser én over hovedet. Ægteskabsrådgivning hjælper par med at få et fyldestgørende ægteskab. Ægteskabsrådgivning er for par, som gerne vil redde ægteskabet. Det er for par, som gerne vil have rådgivning, før et problem opstår, så de er parate på de udfordringer, som kan komme i løbet af forholdet. Det er en terapiform, som hjælper begge parter bedre med at håndtere problemerne.