Sådan bekæmper du flagermus

Flagermusen er – ligesom rotten – ikke ligefrem en velkommen gæst i vores hjem, og det er der mange grunde til.

For det første er flagermusen kendt for at være en meget larmende gæst, især om natten, når vi prøver at sove. Flagermus bruger nemlig ultralydskrig til at orientere sig og søge efter føde, og det gør den primært om natten.

For det andet, så er flagermusen også en meget stinkende gæst. De efterlader urin og ekskrementer over alt, og det spreder en forfærdelig stank, der har en kvalmende, sødlig og ammoniakagtig stank. Det er ikke kun en forfærdelig stank, som beboerne skal leve med, men det er faktisk også en stank, som tiltrækker andre skadedyr, som f.eks. væggelus. Væggelus lever om natten, hvor de kravler ind i vores sengetøj, puder og dyner og giver os røde mærker og irritationer fra bid.

Det er derfor absolut nødvendigt, at du går i gang med bekæmpelse af flagermus så hurtigt som overhovedet muligt. Men hvordan gør man så lige det?

Flagermusen er et fredet dyr i Danmark, og det er derfor forbudt at slå dem ihjel og ødelægge deres ynglepladser. Du må altså ikke hverken bruge gift eller fælder til at bekæmpe flagermus og komme af med de uønskede gæster. Det gør det selvfølgelig en del sværere. Mange vælger derfor at tage kontakt til en skadedyrsbekæmper, men de er underlagt samme regler som dig og mig, og det vil derfor altid være en meget langsommelig proces.

Heldigvis er der dog en anden mulighed, som faktisk både er effektiv og hurtig og også human. Vi taler her om Gnaversirenen. Gnaversirenen er et ultralydsapparat, som med en højfrekvent lyd simpelthen stresser flagermusen og sender den på flugt langt væk fra din bolig. Så længe du har dette apparat opsat og tændt kan du være sikker på, at du ikke har uønskede besøg af flagermus – og faktisk også både rotter, mus og mår. Gnaversirenen er en god løsning, da den samtidig ikke generer hverken mennesker, hunde eller katte – og så er den faktisk også nemt at opstille og har et minimalt strømforbrug.