Sådan får I brugt mere tid sammen i familien

Familie er vigtigt for langt de fleste mennesker. Alligevel kan særligt forældre have oplevet at familien, i takt med at deres børn bliver ældre, bliver nedprioriteret. Dette skyldes ofte at jeres teenagere hellere vil bruge tid med deres venner til fester eller andre sociale arrangementer. Ønsker du som forældre også at få set dine børn mere, kan du med fordel læse med herunder.

Tag på en endagstur med bus sammen hele familien

En god måde at få rystet hele familien god sammen, er ved at tage en eller flere endagsture med bus. Fordelen ved at vælge en endagstur er et I kan få oplevet en hel masse på en dag. Herudover er det også nemmere at få lokket jeres ældre børn med, idet de ikke er nødt til at opgive deres sociale liv for at tage med på turen.

Prismæssigt vil I også opleve at der er en hel del fordele ved en endagstur, idet den ofte er langt billigere end det ville være at skulle være afsted i flere dage eller måske uger. Så selv for familier som ikke har det helt store økonomiske råderum, vil en engangs tur ofte stadig være muligt.

Hav faste tidspunkter hvor I mødes sammen i familien

En god måde at sikre at I får brugt en masse tid sammen, er ved at få skabt nogle faste rutiner. Ved at have bestemte tidspunkter hvor I mødes får I dannet nogle vaner, og alle ved hvornår I skal være sammen.

En god ide er fx at have et fast tidspunkt hver dag hvor I spiser aftensmad sammen. I kan også overveje at have en fast dag om ugen, fx søndag, hvor I holder brætspilsaften sammen som familie. Ligeledes kan I også gøre det til en fælles aktivitet at rengøre, ved at have et fast tidsinterval hvor I gør rent sammen.