Sådan kan du kombinere arbejde og familieliv

Når man har børn, er der mange ting at se til, og det kan betyde, at hverdagen ofte er travl og præget af rutiner. Er det noget, du kan genkende, så ved du stensikkert også, at det til tider kan være svært at få alt til at gå op i en højere enhed. Mangler du idéer eller gode råd til, hvordan du kan kombinere arbejde og familieliv, så skal du læse med her.

Det er vigtigt at have et overblik

Er kalenderen fyldt op, er det vigtigt, at man har et overblik over, hvad man skal hvornår, og hvornår man har muligheden for at holde fri. Når du ikke har et overblik, kan det være svært at få planerne til at hænge sammen, og måske kan man komme til at dobbeltbooke sig selv, hvilket ofte er en uheldig situation at stå i, hvis man eksempelvis både skal arbejde og til familiefødselsdag.

Sørg for ikke at overbooke kalenderen

Når du har et overblik over, hvornår du skal noget, og hvornår du har fri, er det en god idé at lade være med at overbooke kalenderen. Gør du det, risikerer du at miste yderligere fritid, og før du ved af det, har du ingen fritimer, hvor du har muligheden for at komme ned i gear – og det er noget, som ingen kan holde til på sigt.

Har du muligheden for det, kan du flytte arbejdspladsen til dit eget hjem

Er du selvstændig, og arbejder du derfor mere end de gennemsnitlige 37 timer om ugen, så kan det stensikkert være svært at få enderne til at hænge sammen, og derfor kan det være, at du skal flytte arbejdspladsen til dit eget hjem, hvis det er en mulighed. Det kan være en fordel, så du ikke skal væk fra hjemmet, når du skal arbejde.

Reklamér for din arbejdsplads og få flere kunder

Er du massør, webshopejer eller noget helt tredje, kan det være en stor fordel at drive forretning fra sit eget hjem, og ønsker du flere kunder, kan du eksempelvis reklamere mere for din virksomhed. Det kan du gøre ved hjælp fra stærkt glas til eksempelvis reklamer, som kan stå ude i alt slags vejr.

Arbejd når børnene sover, og hold fri når de er hjemme

Når du arbejder hjemmefra, har du også gode muligheder for selv at bestemme dine arbejdstider, hvilket er en stor fordel, når man stadig har hjemmeboende børn. Eksempelvis kan du prioritere at arbejde, når børnene sover og holde fri, når de er hjemme, så du har mere tid sammen med dem – det er noget, de også vil elske.

Ferietid er familietid

Det er svært at kombinere arbejde og familieliv, og trænger du til at komme væk fra det hele, kan du invitere familien på en ferie. På den måde kommer du væk fra arbejdspladsen i hjemmet, så du kun behøver at skulle tænke på, hvad I skal have til aftensmad, og hvem der sørger for at finde badetøjet frem til ferien.