Sådan kommer du igennem din skilsmisse

Det er ikke en let proces at gå igennem en skilsmisse. Når dig og din partner vælger at gå fra hinanden, betyder det formentlig en masse ændringer i dit liv såsom din boligsituation og økonomi. Derfor finder du i dette blogindlæg tips til at håndtere en skilsmisse.

Find støtte i dit netværk

At gå igennem en skilsmisse kan få én til at føle sig meget alene. Derfor er det vigtigt, at du opsøger hjælp fra venner og familie, så du ikke går med det hele alene. Derudover er det en god idé at tilbringe tid med andre, så dit fokus ikke kun er på skilsmissen.

Overvej også gerne at opsøge psykologhjælp for at snakke om dine følelser med en professionel. Dette kan give dig mere indsigt i, hvordan du har det, så du bedre kan håndtere skilsmissen.

Hav fokus på dit barn

Skilsmisse er ikke kun hårdt for voksne, men også for børn. Derfor er det væsentligt, at du er opmærksom på, hvordan din skilsmisse påvirker dine børn og tydeligt forklarer, at det ikke er deres skyld, og at dig og din partner stadig elsker dem. Derudover er det vigtigt, at I ikke starter en ”konkurrence” om, hvem der er den bedste forælder, fordi det kan sætte jeres børn i en ubehagelig situation, hvor de føler, at de skal vælge den ene frem for den anden.

Samarbejde er vejen frem

Det kan være, at du ikke ønsker at have særligt meget med din tidligere partner at gøre, men i nogle tilfælde er det smartest, at I kan hjælpe hinanden og være sammen på en venskabelig måde. Dette gælder især, hvis I har børn sammen, fordi det vil give dem den bedste oplevelse, at I ikke ignorerer hinanden eller skændes, hver gang I snakker sammen om hverdagsordninger, ferier og lignende.

Opsøg juridisk hjælp

Uanset om dig og din tidligere partner er enige eller uenige om forskellige aspekter af jeres situation, er det en god idé at få en skilsmisseadvokat. På den måde sikrer du dig ekspertrådgivning omkring alt fra bolig til forældremyndighed, så processen bliver lettere og mere overskuelig.

Leder du efter pålidelig rådgivning til skilsmisse, er Advodan et godt valg. Dette firma har kontorer i hele landet, så du er sikker på at få rådgivning fra advokater med stort kendskab til lokale forhold, og hvordan de påvirker din situation.