Tre gode råd til når dit barn flytter hjemmefra

Dette indhold er sponsoreret  

Ungen flyver fra reden for første, og måske sidste gang. Det er en hård tid som forældre, som sætter en masse tanker i gang: Har jeg opdraget ham rigtigt? Hvordan mon han klarer sig ude i verden? Hvordan hjælper jeg ham bedst muligt i den her lidt svære tid? Det sidste spørgsmål er ofte det sværeste, og det kan være svært at hjælpe sit barn i den kommende tid. Dog kan man hjælpe, og i denne artikel kan man læse om hvordan man kan hjælpe ens barn, når det lige har flyttet fra reden og skal stå på sine egne ben. 

 

Boligsituationen – hvordan klarer man den? 

For at ens unge kan flyve fra reden skal den have en anden rede, som den kan flyve til. Det kan være besværligt at finde et nyt sted at bo, og det er specielt sagen, hvis han flytter til en storby, hvor der er mange studerende om buddet. Man kan som forældre hjælpe sit barn med at finde en bolig og forsikre ham om at altid bliver godt. Der er mange ungdomsboliger i Danmark specielt i de store byer som Aarhus, Odense, København og Aalborg, som er gode for førstegangs hjemmeflyttere at flytte ind i. Ungdomsboliger er gode, da man bliver placeret ind i et miljø, hvor de fleste står i samme situation, og de mennesker man har omkring er på samme alder og sandsynligvist har mange ting tilfælles med dit barn. 

 

Tal til ham om et budget 

Når det kommer til penge bekymrer man sig ofte om sit barn, specielt når barnet er studerende. Hvordan får han råd til huslejen? Hvad med mad? Har han nok til dagen og vejen? Det er store spørgsmål, og det kan være svært som forældre at håndtere trangen til at hjælp økonomisk. Det bedste man kan gøre for sit barn er at lære ham at lægge og overholde et budget, da han på den måde kan blive økonomisk ansvarlig og fået et godt overblik over hans økonomi. 

 

Vær ikke bange for at ringe 

Mange forældre ringer ikke til deres barn når de lige er flyttet hjemmefra. De er bange for at trænge sig på, og det skal man ikke være som forældre. Barnet har det også svært, og nogle gange har man brug for at snakke med sine forældre. Barnet er ofte lige så bange for at ringe som forældrene.