Valg af god familiehund

hund

Går I og overvejer, om I skal have en hund? Der er intet bedre end en dejlig familiehund. Os der er vokset op med hund ved hvor meget hunden betød for hyggen i familien. Den var der altid til at lege, trøste og skabe glæde og varme. En hund er aldrig sur og tvær, den deler altid gerne ud af sin kærlighed til både børn og voksne. Det er selvfølgelig vigtigt at tænke nøje over, hvilken hund det skal være. De forskellige hunderacer har alle deres overordnede karakteristika og derfor passer nogle bedre ind i nogle familier end i andre.

Skal det være en aktiv hund?

Nogle hunderacer er avlet til jagt eller til at hyrde fåreflokke. Det er som regel meget aktive hunde, som gerne vil have meget motion og kræver en del stimulering. Det vil sige, at I som familie skal vurdere, om det er noget for jer. Hvis I er en aktiv familie, der ofte er ude på vandretur, cykeltur eller bare kan lide at gå lange ture, er det jo oplagt at anskaffe en hund, der elsker at bevæge sig. Det samme gælder naturligvis, hvis I bor på landet med plads til, at hunden selv kan bevæge sig rundt. Vær opmærksom på at nogle hyrdehunde er avlet til at hyrde ved at gø og andre er avlet til at styrer en fåreflok ved at løbe rundt om den og bruge kroppen. Ønsker I en hund, der ikke gør så meget så vælg sidstnævnte.

TIP: Læs hvordan du finder det bedste hundefoder – Læs hundefoder test her

Skal det være en ikke-aktiv hund

Bor I i en lejlighed og kommer ikke så meget ud, er det naturligvis en helt anden hund, I skal have. Der er hunderacer – især af de mindre – som er avlet til at være selskabshunde og ikke har brug for så meget motion. Nogle af dem er lidt dovne anlagte og vil ikke selv stå med hundesnoren foran døren og logre for at komme ud og bevæge sig. Naturligvis kan du have en aktiv hund i en lejlighed, det kræver bare at du virkelig får gået lange ture med den et par gange om dagen.

Har du allergi?

Hvis du er så uheldig at have allergi, eller hvis en anden i familien har det, kan I overveje en af de hunderacer, der betegnes som allergivenlige. Det er dog ikke sådan, at man kan regne 100 procent med, at hunden ikke fremkalder en allergisk reaktion, selvom den kaldes allergivenlig. Så tænk jer godt om og prøv at være sammen med en såkaldt allergivenlig hund og se om der kommer en reaktion, før I køber en hund.