Vil du og din familie gerne leve mere bæredygtigt?

Især indenfor de sidste par år er der kommet et større fokus på, hvor vigtigt det er at passe på kloden. Klimaforandringerne og forureningen af vores miljø er med til at få polerne til at smelte, temperaturerne til at stige og dyrearter til at uddø. Det er en forfærdelig fremtid, som ligger ude i tidshorisonten, og det kræver alle menneskers engagement, hvis klimakrisen skal kunne undgås eller udsættes. Også som familie er der flere ting, man kan gøre, for at have et mere positivt aftryk på klimaet. Her kan du læse mere om, hvordan du og din familie kan leve en smule mere bæredygtigt.

En grønnere hverdag

Mange af os ønsker at leve mere miljøbevidst og bæredygtigt. Vi har en drøm om at leve selvforsynende, have råd til at købe økologisk og have tiden til at træffe bæredygtige valg. Men det er ikke altid realiteten, og for mange mennesker kan det være svært altid at have naturen og klimaet i baghovedet. Den almindelige hverdag kan nemlig være stressende og fyldt med en masse ting, der skal nås og mennesker, der skal ses. I sådanne situationer er det ikke altid muligt at handle plastfrit eller huske sit to-go bæger, når man bestiller kaffe. Mennesker begår fejl, og det er vigtigt at huske på, at det især er de store tech-giganter og transportfirmaer, der udleder det meste CO2. Men det har alligevel en kæmpestor betydning, hvis alle enkeltpersoner også gør deres del af arbejdet, ved at leve mere bevidst.

De små detaljer

Der er mange små ting i hverdagen, som kan have en stor betydning for klimaet. Det handler om at skille sig af med nogle dårlige vaner og tilegne sig nogle, der er bedre. Man kan for eksempel anskaffe sig forskellige slags genanvendelige produkter, som for eksempel en stål-madkasse, en god drikkedunk og et metal-sugerør. Nogle mennesker skifter også deres stanniol og plastfilm ud med bivokspapir, som kan genbruges adskillige gange og er nedbrydeligt i naturen. Det kan også være en god idé at investere i miljøvenlige rengøringsmidler. Især i børnefamilier kan det blive meget nødvendigt med rengøring fra tid til anden, og så er det dejligt at kunne gøre rent uden de store bekymringer for miljøet. Med miljøvenlige rengøringsmidler gør du rent med plantebaserede produkter, der er biologisk nedbrydelige, og som dermed er naturlige og økologiske. Derudover indeholder denne form for rengøringsmiddel også probiotika, som efterlader et lag af gode bakterier på de rengjorte overflader. På den måde rengør bakterierne på en helt naturlig måde.