Vil I gerne finde et hyggeligt og nemt kæledyr til familien?

Som forælder er du nok vant til, at dine børn plager om at få et kæledyr – hvis I da ikke allerede har ét. Du ville sikkert ønske, at du kunne opfylde dit barns ønske om at få et kæledyr, men samtidig tænker du måske, at der er lidt rigeligt arbejde i at få en hund eller lignende, som skal luftes flere gange dagligt og i det hele taget kan være lidt krævende.

Heldigvis findes der kæledyr, som er både hyggelige, søde, og som ikke kræver nær så meget pasning.

En fugl er et dejligt kæledyr

Hvis du ikke har haft en fugl som kæledyr før, tænker du måske, at det ikke siger dig så meget, eller at det ikke er noget for din familie. Her kan det imidlertid godt være, at du tager fejl, for en fugl er et skønt kæledyr, som både er hyggeligt at kæle med, og som har sin helt egen personlighed. Dette gælder, uanset om der er tale om store fugle som papegøjer, eller om det drejer sig om små fugle.

Hvis du alligevel synes, at tanken om at få en fugl lyder lidt spændende, kan du undersøge mulighederne og tage et kig på, hvilke fugle der egner sig som kæledyr. Du kan også begynde at kigge på fuglebure og se, hvad der passer til din kommende fugl og naturligvis også din bolig. Fugleburet spiller en vigtig rolle for fuglens trivsel.

Hvad spiser en fugl?

Din fugl skal selvfølgelig have noget foder. Hvad fuglen skal spise, kommer an på, hvilken type fugl du har. Der er dog gode muligheder for at finde fuglefoder, uanset om du har en undulat eller en kanariefugl. Du vil typisk også kunne give din fugl noget Frugt og grønt, hvilket især er oplagt, hvis du har nogle rester, som du ikke selv kan spise.