Det skal du vide om rodbehandlinger

Rigtigt mange mennesker har brug for rodbehandlinger hvert år. Men selvom det er så normalt, er der alligevel mange, som er meget skræmte over at skulle have en rodbehandling. Det lyder også meget skræmmende, men i virkeligheden foregår det meget stille og roligt. Det vigtigste for at du kan føle dig tryg ved at skulle have en rodbehandling, er at du har det godt med din tandlæge.

Hvordan foregår en rodbehandling

Hvordan foregår en rodbehandling, er måske det mest oplagte spørgsmål. Det er det også hvis, du bor i Lyngby. For det kan være svært at vide, når man aldrig har prøvet det før. Hvis man skal besvare spørgsmålet, hvordan foregår en rodbehandling, skal man først forstå, hvorfor man har brug for en rodbehandling.

Du har brug for en rodbehandling, når der er gået betændelse i tandroden. Der sker oftest, fordi du ikke har fået behandlet et hul i tanden. Når du skal have lavet en rodbehandling, borer tandlægerne et hul i din tand, hele vejen ned til rodkanalen. Derefter fjernes den betændte nerve, og rodkanalen desinficeres. Så fylder tandlægen rodkanalen op med et nyt materiale, som erstatter nerven. Så sætter tandlægen en krone på tanden, for at beskytte den. Tanden bliver nemlig meget skrøbelig af en rodbehandling.

Smerter ved rodbehandling

Noget som mange bekymrer sig om, er smerter ved rodbehandlinger. Det lyder meget smertefuldt, og skræmmende, men det er det faktisk ikke i virkeligheden. Selve rodbehandlingen foregår under lokalbedøvelse, og burde derfor være helt smertefri. Hvis du har smerter under behandlingen, er det vigtigt, at du siger det til din tandlæge.

Efter rodbehandlingen er det almindeligt at have smerter i to dage. Det sker fordi, tanden skal have lidt tid til at komme sig over behandlingen. Hvis du får tiltagende smerter eller hvis dine smerter ikke stopper efter to dage, skal du kontakte din tandlæge.